De La Sardina komt het liefst zo dichtbij mogelijk!

We weten allemaal dat je met de La Sardina geweldige close-up foto’s kunt maken. Dankzij de 22 mm groothoeklens kun je tot 0,6 m van je onderwerp een goede foto maken. Maar wat moet je doen als je nog dichterbij wilt komen?

Het is veel makkelijker dan je denkt. Zelf heb ik eerst de Sprocket Rocket close-up tipster van mephisto19 geprobeerd en dus de Diana 55mm close-up lens op mijn Sprocket Rocket aangesloten, maar we gaan deze keer met de La Sardina aan de slag!

Dit heb je nodig:

Toen ik de La Sardina eenmaal had, probeerde ik al snel of het close-up gedeelte van de Diana lens op de Sardina lens aansloot. Het past niet precies, maar je kunt hem met behulp van zwart gaffertape stevig vastmaken.

Vervolgens moest ik uitzoeken wat de goede scherpstelafstand was. Bij de Diana is deze afstand 15 cm en bij de Sprocket rocket 10 cm, dus ik ging er vanuit dat het iets soortgelijks bij de La Sardina zou zijn. Ik pakte een vloeitje, zette de La Sardina in de b-modus en richtte de camera op een lamp zodat ik met het papiertje kon zien wanneer de scherpstelafstand goed was. Met deze methode kwam ik op een afstand van 12 cm. Ik knipte 12 cm van een rietje af en gebruikte dit als meetlint tijdens het fotograferen.

Dit zijn de foto’s die ik met deze methode heb kunnen maken, probeer het ook!

Zet alle zeilen bij met onze La Sardina collectie! Deze 35mm camera’s zijn uitgerust met een spectaculaire groothoek-lens, meervoudige belichtingfuncties en een terugspoelknop – kortom alles wat je nodig hebt voor een spannend avontuur! Koop nu je eigen La Sardina camera!

written by vicuna on 2012-11-11 #gear #tutorials #macro #close-up #camera #tape #tipster #netherlands #nederland #dutch #holland #diana-close-up-lens #camera-modification #nld #camera-aanpassing

More Interesting Articles