De Bokeh Masters Kit: perfect voor bokehfotografie

DIY Photography stuurde ons laatst een Bokeh Master Kit; een handige accessoire voor fotografen die creatieve bokehfoto’s willen maken. In dit artikel lees je alles over mijn ervaring ermee en laat ik uiteraard mijn eerste resultaten zien!

Het is dan wel niet mijn eerste ervaring met bokehfotografie, maar ik ben nog niet zo dapper geweest om zelf bokehaccessoires voor mijn lenzen te maken. Toen ik op de Bokeh Masters Kit stuitte, wilde ik er dan ook heel graag mee aan de slag.

In het pakket zitten:

vijf vellen duurzaam plastic met uitgesneden figuurtjes,
bokeh schijfjes met verschillende vormen,
bokeh schijfjes waar je zelf vormpjes uit kunt snijden,
de Bokehtinator, het onderdaal waar je de bokeh schijfjes aan kunt bevestigen en die je op je objectief kunt zetten
en een uitsnede waar je een opbergdoos voor je bokeh schijfjes van kunt vouwen.

Daarnaast krijg je:

een rubberen bandje waarmee je je Bokehtinator op je objectief kunt bevestigen
en een handleiding

De kit is dan wel speciaal voor digitale camera’s ontworpen, je kunt hem ook op een analoge SLR camera bevestigen. Je camera moet dan wel een van de onderstaande lenzen hebben:

  • Nikon 50mm F/1.8, Canon 50mm F/1.8
  • Nikon 50mm F/1.4, Canon 50mm F/1.4
  • Nikon 85mm F/1.8, Canon 85mm F/1.8
  • Nikon 28-105mm F/3.5-F/4.5
  • Kit Zooms: Canon EF 75-300mm f/4-5.6, Nikon 70-300mm f/4.5-5.6
  • Canon EF 100mm f/2.8L IS USM
  • Met vignettering: Sigma 30mm F/1.4

De kit is supergemakkelijk om te gebruiken en je hebt er verder niets anders bij nodig dan dat wat in het pakket zit. Als je de onderdelen uit het plastic hebt gedrukt kun je de Bokehtinator (je herkent hem aan de drie pootjes die hij heeft) op het objectief van je camera bevestigen. Vervolgens bevestig je een bokeh schijfje op de bokeh gleufjes, vouw je de ‘pootjes’ van de Bokehtinator over het objectief, maak je deze met het rubberen bandje aan je objectief vast en nu ben je helemaal klaar om supermooie bokehs met verschillende figuurtjes te schieten!

Gewapend met de Bokeh Masters Kit en mijn oude vertrouwde Nikon FE2 heb ik voor het eerst bokehfoto’s met figuurtjes kunnen maken. Het was super om licht door de vormpjes van de bokeh schijfjes te zien vervagen. Ik vind het dan ook jammer dat ik nog niet meer tijd heb gehad om ermee te schieten. Dit zijn de foto’s die ik overdag met Fujicolor 100 en ’s nachts met Superia 400 heb weten te schieten:

Credits: plasticpopsicle

Mijn foto’s zijn nog niet perfect, maar ze laten zien wat een beginner met de Bokeh Masters Kit kan schieten. In de kit zit voor iedere gelegenheid wel een leuk schijfje – neem hem mee naar feestjes, het park, een kerstdiner, op vakantie of naar een fotoshoot waarbij je met licht mag experimenteren. Je kunt je foto’s op een creatieve manier en met verschillende motiefjes op een leuke manier pimpen! Was jij nog op zoek naar een makkelijke manier om bokehfoto’s te maken? Dan is de Bokeh Masters Kit een geweldige keuze!

written by plasticpopsicle on 2012-10-24 #gear #review #bokeh #shapes #netherlands #nederland #dutch #holland #staff-review #accessoires #nld #camera-accessory #onscherpte #bokeh-masters-kit #vormen #scherptevlak

More Interesting Articles