Kijk door je La Sardina DIY heen met deze makkelijk te maken Trompe l’œil cover!

Customize je La Sardina DIY en laat het lijken alsof hij helemaal geen buitenkant heeft! Check deze tipster stap-voor-stap en maak ook doorzichtige optische illusies voor je La Sardina DIY.

Joepie! Ik heb net de La Sardina DIY binnen! Deze camera komt met twee type covers – een set witgekleurde om direct op te tekenen, of een set van doorzichtige covers om bijvoorbeeld papieren designs op te plakken. Terwijl ik aan het brainstormen was over wat ik ging tekenen op de witte cover, bedacht ik me dat het misschien wel tof zou zijn om mijn camera een see-trough effect te geven door gebruik te maken van de transparante covers!

‘Trompe l’œil’ is een tweedemensionaale tekentechniek die optische ilussies van drie demensioanele realiteit geeft. Dit kan door realistische beelden te gebruiken om iets te creeren wat er eigenlijk niet echt is. Lees hier hoe je een trompe l’œil effect kan creeren voor je La Sardina DIY.

Benodigheden:

  • La Sardina DIY camera pakket (inclusief speciaal schroevendraaiertje)
  • Een 35mm filmrolletje (optie)
  • Een platte scanner
  • Een printer
  • Een schaar of stanleymesje

Stap 1
Verwijder de cover van de zoeker door de twee schroefjes aan de bovenkant los te draaien met behulp van de schroevendraaier die je bij je camera hebt gekregen. Dit zal er voor zorgen dat de camera horizontaal blijft.

Stap 2
Als je het idee wilt hebben van een compleet lege camera, ga dan gelijk door naar stap 3. Als je een filmrolletje wilt laten zien in je camera, open dan je camera en leg er een filmrolletje in. Ik gebruik bijvoorbeeld een rolletje Lomography Sunset Strip X-Pro film.

Laad de film en draai deze dan een paar keer door, genoeg om het zichtbare gedeelte te bedekken.

Stap 3
Verplaats de achterkant cover van de camera niet. Neem je camera mee naar je scanner.

Weer er zeker van dat de film vrij strak is geladen en verwissel niet de cover van de achterkant.

Stap 4
Leg de camera in het midden van de scanner, met de achterkant tegen het glas aan (de lens wijst dus naar boven).

Notitie: in deze foto heb ik al een paar stappen genomen en de voorkant van de camera uit elkaar gehaald (stap 10).

Stap 5
Scan de camera met een schaal van 100% en met minimaal 300dpi resolutie.

Stap 6
Print twee kopieen van je gescande beeld op een schaal van 100%. Verander dus niks aan de afmetingen.

Stap 7
Plaats het doorzichtige plastice cover over een van je printjes. Teken hier om heen en in de binnenste hoekjes van het filmraampje. Zorg ervoor dat de print en de plastic cover gelijk zijn aan elkaar (zie ook stap 9).

Stap 9
Herhaal stap 7 voor de voorkant van de camera door gebruik te maken van je tweede printje. Zorg dat je print en de plastic cover gelijk zijn aan elkaar (zie ook stap 9).

Stap 9
Knip de twee printjes langs de lijntjes die je net hebt getekend. Dat moet er ongeveer zo uit komen te zien:

Zorg ervoor dat de details die je wilt zien niet op de hoekjes zijn afgeknipt – die zullen later niet meer zichtbaar zijn door het frame van de camera.

Stap 10
Volg de instructies op de La Sardina DIY microsite over hoe je de camera uit elkaar kan halen om deze vervolgens te pimpen.

Stap 11
Verwijder de witte covers van de camera. Vervang deze met de doorzichtige cover, met de geprinte knipsel eronder. (Notitie: vergeet de plastic beschermlaagjes op de covers niet, als dit de eerste keer is dat je deze gebruikt)

Stap 12
Zet de camera weer in elkaar. Vervang de cover van de zoeker.

Stap 13
Nu heb je een camera met doorzichtig effect!

Een La Sardina DIY met een trompe l’œil doorzichtig effect, gezien van de voorkant…
…en van de achterkant.
Je kan verschillende versies maken met verschillende soorten film, als je dat wil!

geschreven door digitaljunk op 2012-10-05 in #gear #tutorials #design #film #tips #camera #tutorial #cover #tipster #decoration #x-ray #scan #transparent #customization #la-sardina-diy #dress-up #optical-illusion #trompe-l-oeil #see-through
vertaald door anna-lomo

Meer interessante artikelen