Geslaagd ongelukje: Dubbele belichtingen met de LC-Wide

Lomograaf Koduckgirl is één van onze vaste klanten in de Gallery Store in San Francisco en deelt haar enorm gave geslaagde ongelukjes met de LC-Wide. Haar werk hangt ook bij ons boven in de winkel in de “Hella Locals” expositie tot eind september.

Pas nadat ik al een hele rol had volgeschoten, merkte ik ineens dat ik onderaan m’n LC-Wide het knopje op HF (voor half-frame foto’s) had laten staan. Maar ik had het half-frame inlegstukje niet in de camera gedaan en ook de lens bij alle foto’s volledig open (op full frame) staan – een verpest rolletje of een geslaagd ongeluk?

Ik hou er niet zoveel van om tijdens het fotograferen teveel met de camera te prutsen, misschien herken je dat wel. Voor mij is het supermakkelijke MX-knopje voor dubbele belichtingen op de LC-Wide al teveel moeite. Helaas maak ik daardoor eigenlijk nooit dubbele belichtingen met m’n camera. Nou lieve lomovrienden, waar ik dus achter kwam na een dag fotograferen in Chinatown: de schakelaar onderaan de LC-Wide stond de hele dag op half-frame (HF), ik had het half-frame niet in de camera én ik had de lens op full-frame staan. Eerst baalde ik enorm dat alle foto’s mislukt zouden zijn, maar ik heb ze alsnog naar het lab gestuurd.

En tot mijn grote verbazing… De resultaten waren geweldig! Vol overlappingen, gekke hoeken, gekke perspectieven, imperfecte kleuren en imperfecte foto’s maar 99% ONTZETTEND GAAF! Hier zijn een paar van de foto’s:

Lomo on,

~ Koduckgirl

2012-10-03 #gear #tutorials #san-francisco #camera #street-photography #mx #city-life #tipster #stad #lc-wide #dubbele-belichtingen #35mm-films

Meer interessante artikelen