Consoles & camera's: de Virtual Boy

Het zesde deel al weer van deze illustere serie waarin ik oude game consoles koppel aan oude camera’s. Dit keer gaan we echt enorm futuristisch doen met de Virtual Boy! Voor wie denkt dat dit een imaginaire huissloof is die luistert naar de naam Diederik, helaas, het is toch echt een console!

Virtual Boy – Afbeelding via Wikipedia

Dik 20 jaar voor Avatar een enorme hit in de filmwereld werd hadden we ook al 3D artikelen in huis! Nou ja, wij Nederlanders (en Belgen) misschien niet, maar in Amerika en Japan wel. Daar kwam rond 1995 de Virtual Boy namelijk op de markt!

Mario Tennis – Afbeelding via Wikipedia

Vanaf dat moment konden mensen zich in een volledige 3D wereld wanen en spelletjes spelen alsof ze er zelf midden in stonden!!! Of nou ja, zo wilde Nintendo ons laten geloven. De originele opzet was echter te duur om de huiskamers in te krijgen, vandaar dat er voor gekozen werd om de display van de Virtual Boy maar in een kleur uit te voeren. Rood. Rode LED’s waren namelijk het goedkoopste dus dat was een makkelijke keuze.

Als we heel eerlijk zijn, het zag er eigenlijk niet uit. Je liep met een bril waar Geordi La Forge jaloers op was door de kamer te banjeren en tegelijkertijd werden je ogen aangevallen door rode en roze pixels die nogal wazig waren en haperde. Ja het was een hoogstaand stukje vernuft, nee het werd geen enorme hit. Daarnaast kregen veel spelers last van hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid door de display. Nintendo gaf al vrij snel aan dat de Virtual Boy een gefaald product was.

Virtual Boy games – Afbeelding via Wikipedia

Er zijn ‘maar’ 770,000 Virtual Boy consoles op de markt gekomen. Dat maakt dit rode brilletje een van de meest gewilde verzamelobjecten voor console nerds zoals ik (nee, ik heb er helaas geen). Ook de spelletjes voor de Virtual Boy zijn zeldzaam. In totaal zijn er maar 22 titels verschenen!

Holga 120 3D Stereo camera

Minder zeldzaam en een stuk gezonder is de Holga 120 3D Stereo camera. Hiermee kun je kekke foto’s schieten die een heerlijk 3D effect hebben. Doordat je op dezelfde film 2 x dezelfde afbeelding krijgt (met het verschil dan in hoe ver de lenzen uit elkaar staan) en de uniekheid van elke Holga lens krijg je elke keer weer een lekker effect. En hij kan lekker ook andere kleuren dan rood aan!

Volgende week in consoles & camera’s: de Atari Lynx

Als kind was pretletterp al verzot op computergames, al waren haar ouders van mening dat ze vooral buiten moest spelen. Dit resulteerde op latere leeftijd in een obsessie met oude consoles. In de komende weken neemt ze je mee op ontdekkingsreis in de wereld van de consoles, uiteraard mét een analoog tintje!

geschreven door pretletterp op 2012-09-23 in #lifestyle #retro #games #vintage #gaming #nl #lomo #console #nintendo #netherlands #nederland #dutch #holland #nerd #nederlands #nld #spelletjes #pretletterp #virtual-boy

Meer interessante artikelen