Hoera! Wij vieren een analoog verjaardagsfeestje!

1

De Gallery Store in Amsterdam wordt binnenkort één jaar oud! Een jaar lang het ene hoogtepunt na het andere. We blikken met iedereen terug op een fantastisch eerste jaar en doen dit met een feest dat het grote openingsfeest van een jaar geleden zeker zal overtreffen! Ben je erbij?

Wat: Ons eerste verjaardagsfeestje!
Wanneer: donderdag 13 september vanaf 18.00h
Entree: grrrratis!
Voor de Facebookers: Laat via dit evenement weten dat je komt!

Waarom dit feest mooier, groter en nog leuker wordt dan de opening van vorig jaar? Wacht maar af. We hebben een flinke rits activiteiten voor je georganiseerd. Iets met loempiakarren, onze favoriete hipsterband Bat Country (die onlangs een weekje rock&roll met onze Boris de Doorgeeflomo hebben gehad), een DJ waar je U tegen zegt en een keuken ramvol met dozen Belgisch bier.

Op 13 september wordt de Gallery Store in Amsterdam één jaar, en daarom vieren we een verjaardagsfeestje. Het wordt moeilijk (maar niet onmogelijk!) om de hoogtepunten van het afgelopen jaar te evenaren. Met veel nieuwe lomografen, nieuwe camera’s en veel spannende evenementen was het een mooi eerste jaar. Een jaar dat we graag willen vieren!

Credits: lomographybenelux

De Grand Opening, een jaar geleden
Weet je nog? Dat bizar sicke feestje vorig jaar? Vanaf de straat tot op de tweede verdieping stond het vól met lomografen en toen nog lomografie-groentjes. De Grand Opening van de eerste Lomography store in de Benelux was een feit. Met ruim 300 gasten, taart, bier en bubbels, tunes van DJ Mr.Zoe én een analoog optreden van gypsyband Flageolet!

Credits: marije

Productlanceringen en bijzondere instore evenementen
Het eerste grootste feestje na de Grand Opening was de lancering van een spectaculaire nieuwe camera: de LomoKino! Revolutionair en toch heel erg analoog, kan je nu ook lekker filmpjes schieten op 35mm film. Het mooiste project tot nu toe was wel de LomoKino-videoclip van de Nederlandse singer-songwriter Blaudzun. Om dit te vieren werd de videoclip in de Gallery Store gelauncht, uiteraard met een akoestisch optreden van Blaudzun himself.

Credits: lomographybenelux

Lomography is natuurlijk niet Lomography als we niet een beetje tegendraads zijn. De 110-filmcassettes die al jaren niet meer werden geproduceerd, zijn wij weer gaan maken! Waarom? Omdat de filmcassettes suuuperklein zijn, en je daarmee ook suuuuperkleine camera’s kan gebruiken! Zoals onze Baby Fisheye – met zo’n kleine baby zijn er geen excuses meer om je camera niet óveral mee naar toe te nemen! De komst van deze baby is natuurlijk gevierd met beschuit en muisjes en een heleboel nieuwe trotse ouders.

Workshops & de Benelux community
Eindelijk is Lomography ook in de Benelux te vinden! En gelukkig weten lokale lomografen ons ook te vinden :). We hebben van alles langs zien komen: van bijzondere analoge rommelmarkt-vondsten tot een meisje dat wel héél erg veel van haar Diana F+ houdt.

Credits: lomographybenelux

Het was elke zondag weer gezellig in de Gallery Store met workshops of een LomoWalk. Perfect als introductie voor een camera, als je inspiratie zoekt of iets nieuws wil proberen. Naast cameraspecifieke workshops voor de Diana F+, de La Sardina of de LomoKino, zijn er ook workshops geweest over bijvoorbeeld lightpainting, pinhole-fotografie of over dubbele belichtingen.

LomoRoadShow
Al deze Lomography-goodness kunnen we in Amsterdam natuurlijk niet alleen voor onszelf houden. Daarom hebben we de de LomoRoadShow in het leven geroepen. Ook omdat we zelf graag op pad gaan natuurlijk :). Het afgelopen jaar zijn we heel de Benelux afgereisd naar onder andere Utrecht, Den Haag, Groningen, Gent en zelfs Ameland! In oktober gaan we naar Eindhoven, en dat wordt een bijzondere editie!

Last but zeker not least – aanstaande donderdag tijdens het feestje starten we tegelijkertijd de Grote Lomography Gallery Store SALE om 18:00h. Met maar liefst kortingen tot wel 70% is dit je kans om al je lievelings goodies voor spotprijsjes in te slaan. Whop whop whoppaaa, tot de 13e allemaal!

Lomography Gallery Store Amsterdam
Herengracht 298, 1016 BX Amsterdam
Tel. 020 4205902 | store.amsterdam@lomography.com

OPENINGSTIJDEN STORE
Zondag: 12:00h – 19:00h
Maandag: 12:00h – 19:00h
Dinsdag: 11:00h – 19:00h
Woensdag: 11:00h – 19:00h
Donderdag: 11:00h – 21:00h
Vrijdag: 11:00h – 19:00h
Zaterdag: 11:00h – 19:00h

Volg ons op Twitter en Facebook en natuurlijk met je LomoHome, bekijk filmpjes op onze Vimeo en YouTube kanalen en check bij ons in met Foursquare!

geschreven door lgsamsterdam op 2012-08-27 in #nieuws #party #event #gallery #opening #store #capital #nl #city #amsterdam #netherlands #nederland #dutch #verjaardag #recap #analogue-cameras #nederlands #lomografie #nld #gallery-store-amsterdam #lgsa #terugblik

Een comment

  1. n_aish
    n_aish ·

    haha ik sta op de groepsfoto van the workshop xD..
    Foto vanaf mijn kant op hetzelfde moment!
    <a href="www.lomography.nl/homes/n_aish/photos/16874574?utm_source=w…" title="Diana F+ Workshop"><img src="assets5.lomography.com/576/576/fc/c0b8d91c15c52cb2f61c11778…" width="576" height="576" alt="Diana F+ Workshop" /></a>

Meer interessante artikelen