Industrieel en fotogeniek: het Landschaftspark in Duisburg

Het Landschaftspark in Duisburg (Duitsland) is niet alleen erg industrieel, maar ook zeer fotogeniek en daarom beslist een bezoekje waard!

Ik ben niet technisch aangelegd, maar industriële complexen met schoorstenen, buizen, radartjes, wieltjes en kranen fascineren me mateloos. Toen ik afgelopen winter de kans kreeg om mee te gaan met een foto-excursie naar het Landschaftspark in Duisburg, Duitsland, twijfelde ik dan ook geen seconde. Ik ging mee, en mijn lomocamera’s ook! Omdat we zo ongeveer de koudste dag van het jaar hadden uitgekozen om te gaan, betekende dat dikke muts, winterjas en handschoenen. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Het Landschaftspark is een voormalige hoogoven in het Rurhgebied in Duitsland. Tegenwoordig is het hoogovencomplex omgetoverd in een leuk en veelzijdig urbanpark waar van alles te doen is. Je kunt rondwandelen door het voormalig industriecomplex en je ogen uitkijken met alle buizen, radartjes, wieltjes en ander industrieel spul dat er te zien is. De hoogoven is te beklimmen, maar dat is alleen aan te raden als je geen hoogtevrees hebt.

Een gedeelte van de bassins waar ijzer gestort werd, zijn nu in gebruik als klimwand en survivalparcours. Verder is de koeltoren omgebouwd tot duikbassin, waar je tegen betaling kunt duiken. Rond het industriële gedeelte is een groot park, waar je kunt picknicken, fietsen en wandelen. In de zomer worden er concerten gegeven en vinden er allerlei andere activiteiten plaats. Regelmatig bieden de industriële gebouwen plek aan kunsttentoonstellingen.

En het complex leent zich uitermate goed voor meervoudige belichtingen!

Helemaal een aanrader is het om het park ‘s avonds te bezoeken. Dan is het complex helemaal verlicht in allerlei kleuren. Uitermate geschikt om foto’s met lange sluitertijden te maken. Vergeet dan niet je statief mee te nemen… Ik heb helaas alleen digitale foto’s van het park ’s avonds. Reden genoeg om nog eens terug te gaan met mijn analoge lomoschatjes!

Meer informatie over het Landschaftspark vind je op de website. Deze is geschreven in het Duits en Engels. Het park is per auto goed te bereiken vanuit Nederland. Parkeren en toegang zijn helemaal gratis. En het restaurantje in het Hauptschalthaus is prima geschikt om tussendoor wat te drinken en een lekkere currywurst te eten.

written by frau_inga on 2012-08-27 #places #location #landschaftspark #netherlands #nederland #dutch #industrie #holland #urban-adventure #duisburg #duitsland #nld #locatie #urban-avonturen #hoogoven

More Interesting Articles