Dubbele foto's mét bloemen

1

Ik vind dubbele opnames perfect om mee te experimenteren. Je kunt er je creativiteit in kwijt en het maakt de tijd die je met je camera doorbrengt spannender, interessanter en avontuurlijker. We zitten middenin het bloemenseizoen, dus maak er gebruik van en maak dubbels met bloemen!

Eigenlijk vind ik de dubbele opnames met bloemen erop het mooiste. Ze zijn geweldig onvoorspelbaar en ze maken de foto fris, sterk en helder. Ze zijn spontaan en (natuurlijk) gebaseerd op het toeval.

Foto’s van erikagrendel

Naast dat de combinatie van bloemen en portretten – naar mijn mening – één van de leukste manieren is om een geweldige dubbele opname te maken, is het ook nog erg makkelijk. Ikzelf neem meestal eerst een foto van de bloemen en vervolgens schiet ik het portret.

Wat heb je eigenlijk, naast bloemen ( die je kunt vinden in het park, de tuin, een bloempot, een tuincentrum etc. ) en iets anders om een foto van te maken, nodig voor dé perfecte bloemen-portret-foto?
Verder gebruik je alleen maar een rolletje film en een camera. Ikzelf gebruik meestal mijn oude Beirette voor dit soort dubbele opnames. Hij heeft geen mx-knop, dus wanneer ik de foto met de bloemen heb genomen, spoel ik de film terug en laad ik hem opnieuw. Daar kan soms wel maanden tussen zitten. Net wanneer ik zin en tijd heb.

Bloemen zijn trouwens ook perfect voor film-swaps.

Foto’s van erikagrendel en emkei

Probeer het vooral uit, want het absoluut niet moeilijk! Ik ben nieuwsgierig naar de resultaten.

‘Have some flower-fun!’

Trouwens, als je weten wil hoe je je film moet laden voor een dubbele opname, check dan deze tipster.

geschreven door erikagrendel op 2012-08-07 in #gear #tutorials #film #flowers #portrait #tips #flower #exposure #colour #photography #tipster #multiple #doubles #lomography #x-pro #erikagrendel

Een comment

  1. raapstelenstamppot
    raapstelenstamppot ·

    Maakt het uit voor de manier waarop de foto's overlappen of de bloemen als eerste of als tweede zijn gefotografeerd?

Meer interessante artikelen