Creatief met glitters: maak een Lomography sneeuwbol!

2

Dit supersimpele knutselwerkje heb je binnen mum van tijd gemaakt en is een leuk cadeautje voor mede-lomografen (of voor jezelf)! Lees snel verder voor een leuke en makkelijke doe-het-zelf Lomography sneeuwbol.

Nu het universiteitsjaar ten einde is heb ik opeens heel veel tijd over. Normaal gesproken zou ik doen alsof ik aan het studeren was, terwijl ik eigenlijk op de Lomography site aan het surfen was en de Sims zou spelen.
Maar nu maak ik sneeuwbollen! (ja ik weet het, ik zou vaker naar buiten moeten gaan). De sluiting van mijn Diana F+ sleutelhanger heeft het opgegeven, dus dit is een geweldige alternatieve manier om toch nog ervan te kunnen genieten.

Het beste hieraan is dat ze heel makkelijk zijn om te maken, maar ze eruit zien alsof je de hele nacht als een soort kaboutertje heb zitten knutselen. En dat terwijl ik eigenlijk maar een half uur bezig ben geweest met popcorn eten en secondelijm in mijn haar smeren.

Dus, als je je eigengemaakte ode aan Lomography wil brengen, hier is het eenvoudige drie-stappen-plan!

Credits: raejk14

Stap één
Zoek alle benodigdheden bij elkaar:

  • Koud, helder water
  • Glitters
  • Secondelijm
  • Een lege pot (kleinere potjes zijn beter, omdat die beter in verhouding zijn met de kleine bedeltjes/sleutelhangers)
  • Een Lomography camera sleutelhanger
  • Krant of ander oud papier dat je kan gebruiken als werkplek
  • Eventueel: een steen of iets anders kleins om je cameraatje op te zetten

Op dit punt moet je je uitgekozen glazen pot schoon en droog hebben.

Credits: raejk14

Stap twee

Je gaat je cameraatje aan het deksel van het potje vastllijmen, maar om ervoor te zorgen dat die op de juiste hoogte terecht komt kan je ervoor kiezen haar op een steen of iets anders te positioneren. Zelf heb ik het deksel van een filmrolletje gebruikt en een kleine platte kiezelsteen. Begin met deze dingen vastlijmen aan het deksel van de pot, één voor één. Zorg ervoor dat de lijm tussendoor goed droogt.

Terwijl de lijm droogt, gebruik tangen, of brute kracht (!) om de ketting van de sleutelhanger heel voorzichtig te verwijderen van je cameraatje.

Credits: raejk14

Tenslotte lijm je je baby camera op het deksel, op de hoogte die jij het mooiste vindt.

Credits: raejk14

Stap drie

Leg je gereedschap weg en bereid je voor om de rest van de dag glitters uit je gezicht te vegen. Het is misschien handig dit deel over te slaan als je nog naar een vergadering moet of een leuke date hebt de volgende dag. Glitter, hoe leuk het ook is, is vrij onmogelijk om helemaal van je af te wassen.

Om het sneeuweffect te krijgen vul je simpelweg de pot met water en voeg daar 2 lepels glitter aan toe (ik heb gekozen voor blauw en zilver, omdat dat mooi staat bij mijn cameraatje). Je moet ruimte overlaten in de pot zodat het water nog geschud kan worden. Je wil geen bomvolle snowglobe.

Als je hiermee klaar bent draai je het deksel weer op de put. Zorg dat je hem goed dichtdraait! Draai het om, schud het een beetje en tadaa… nou ben je een officiële Lomo doe-het-zelver!

Ja, dat is popcorn – en ja, er zit glitter in.

Gefeliciteerd! Okee, zet je sneeuwbol op een plek waar hij bewonderd kan worden en probeer de rest van de overtollige glitters uit je haar te krijgen!

written by raejk14 on 2012-07-28 #gear #tutorials #art #diy #project #tutorial #tipster #gift #lomography #netherlands #nederland #dutch #holland #charms #craft #snow-globe #nld

2 Comments

  1. c4land
    c4land ·

    Geniaal!

  2. paulus74
    paulus74 ·

    Haha, zo eenvoudig en zo leuk!

More Interesting Articles