Kafé België: bierparadijs in Utrecht

“Ik heb getwijfeld over België,” zong Het Goede Doel in de jaren ’80. Over een bezoekje aan het gelijknamige biercafé aan de Utrechtse Oudegracht hoef je echter nooit te twijfelen!

Credits: marije

Het aandeel Utrecht in de Lonely Planet van Nederland is niet bijster groot, maar Kafé België wordt er al jaren in vermeld. “This lively bar is an absolute must for beer-lovers”, aldus de Lonely Planet-auteurs. En daar is niets van gelogen! Met twintig bieren op tap en nog veel meer op fles kan je hier gemakkelijk een avondje doorhalen. Van een simpele Jupiler tot een Houten Kop of een Raging Bitch, je vindt het hier allemaal.

Credits: marije

Het café heeft een gemêleerd publiek: rugzaktoeristen met de Lonely Planet onder hun arm, FC Utrecht-supporters, kunstacademiestudenten, krakers en hun honden, concertgangers die na hun bezoek aan het nabijgelegen Tivoli nog even een biertje komen doen. Ook bands die in Tivoli spelen komen vaak nog even een afzakkertje halen bij België – zo zag ik ooit de heren van Franz Ferdinand in benevelde toestand aan de bar hangen.

Ik en Mirjam in min of meer benevelde toestand :)

Honger gekregen van al dat zuipen? België heeft ook daghappen (geserveerd tot 20:00) en snacks.

Het eten bij België is simpel en prima, maar de meeste mensen komen toch naar het café voor de uitgbreide bierkaart. Okay, je kunt ook een wijntje of een glaasje fris krijgen, zelfs een kop koffie (maar dat zou ik je niet aanraden), maar in een biercafé hoor je natuurlijk bier te drinken. Het personeel helpt je graag een keuze maken uit het enorme aanbod en als je benieuwd bent naar één van de biertjes op de tap, maar niet helemaal zeker weet of je het wel echt lekker gaat vinden, dan kun je altijd om een klein proefglaasje vragen.

Bier – altijd een goed onderwerp voor foto’s!

Als je trouwens zelf geen camera bij je hebt om je avondje België vast te leggen, niet getreurd! Er komt altijd wel een Polaroid-Pakistaan (nou ja, Instax-Pakistaan eigenlijk) langs om jou en je (nieuwe) vrienden te vereeuwigen. Als je wél een camera bij je hebt, is het natuurlijk ook hartstikke leuk om je instant-fotograaf op de foto te zetten.

Credits: marije

Dorst gekregen? Kom naar Oudegracht 196, zoek een plekje uit en voor je het weet is het sluitingstijd en denk je de volgende dag “ik drink nooit meer…”. Proost!

written by marije on 2012-07-24 #places #cafe #location #netherlands #nederland #dutch #holland #utrecht #bier #oudegracht #nld #drinken #lokatie #kafe-belgie #speciaalbier

More Interesting Articles