De digitale orka van Douglas Coupland

We zijn het niet vergeten… “Vergeet het digitale tijdperk” is één van onze tien profetieën. Maar deze enorme kunstinstallatie van de Canadese kunstenaar Douglas Coupland móet je zien. Doet het walvisachtige legobeeld je niet denken aan onze Orca 110 B&W film? Samen met de nieuwe Fisheye 110 Baby camera is deze film een dodelijk goede combinatie!

De digitale orka (2010) is een enorme kunstinstallatie gemaakt door schrijver en beeldend kunstenaar Douglas Coupland. De installatie staat bij het Vancouver Convention Centre en de armatuur van de gigantische walvisachtige is gemaakt van gepoedercoat staal met een aluminium bekleding. De zwart-witte blokken zorgen ervoor dat het kunstwerk een 8-bit afbeelding lijkt. ’s Avonds geeft het gigantische monument licht waardoor het geheel er bij de haven van Vancouver erg indrukwekkend uitziet. Coupland zei zelf: “Het werken met een bekend symbool van de westkust van Vancouver bracht iets onverwachts en nieuws.”

Foto’s via Susan Gittins, WeHeart en Alvin Edwin

Heb jij foto’s van de digitale orka? We weten niet voor 100% zeker of het kunstwerk er nog staat, maar kijk anders eens naar de nieuwe Fisheye Baby 110 Camera! Dan kun je alsnog van een Orka genieten. Hij is alleen een stukje kleiner ;-)

Kijk voor meer informatie op Coupland. Voor dit artikel is de website Sweet Station gebruikt.

De Fisheye Baby 110 camera’s zijn volledig werkende miniatuurversies van de Fisheye No. 2. De camera’s zijn speciaal voor 110 film ontworpen. Deze baby’s maken perfecte fisheye foto’s door je wereld in cirkelvorm op een vierkante foto vast te leggen. De Fisheye Baby 110 heeft een bulb modus en je kunt er ook nog eens meervoudige belichtingen mee maken. Laad de camera met Lomography Orca B&W 100 en duik in de lang vergeten wereld van 110 fotografie!

geschreven door denisesanjose op 2012-06-19 in #art #lifestyle #lego #black-white #110 #netherlands #fisheye #110-camera #nederland #dutch #holland #orca #nld #kunstwerk #zwart-wit #walvis #orka #douglas-coupland #coupland #fisheye-110-baby-camera

Met de Lomogon 2.5/32 Art Lens kun je je wereld verbreden – maar het is geen groothoeklens. Ontworpen om grote en kleine escapades een boost te geven; het is je ticket voor de iconische Lomography-esthetiek. Zoete verzadiging, hoog contrast, geavanceerde optische kwaliteit, unieke bokeh, supersnel diafragma-mechanisme –de Lomogon is het ultieme Lomo-oog op de wereld. Ga nu naar Kickstarter om alles te ontdekken wat je moet weten over onze nieuwste uitvinding en bespaar tot 40% op de uiteindelijke verkoopprijs met onze geweldige Kickstarter specials!

Meer interessante artikelen