Iconische 110 camera's: Minolta 110 Zoom SLR

1

De 110 camera die we vandaag in het zonnetje zetten, is een musthave voor iedere lomograaf. Nu de 110 film met een comeback bezig is, zal het alleen nog lastiger zijn de camera te vinden. Maar we zijn er zeker van dat je de Minolta 110 Zoom SLR bijzonder en interessant vindt.

Foto via Capt Kodak on Flickr

Merk: Minolta
Periode: 1976
Waarom hij iconisch is": Minolta’s 110 SLR camera ziet er vooral heel bijzonder uit.
Beschikbaarheid: wordt niet meer geproduceerd

De meeste 110 camera’s die in de jaren ‘70 zijn geproduceerd, zagen er dun en plat uit zodat mensen de camera gemakkelijk in hun broekzak mee konden nemen. Minolta uit Japan wilde ongeveer hetzelfde ontwerp gebruiken. Dus in plaats van dat ze een miniatuurversie van de normale SLR camera’s maakten, kwam Minolta met een plattere vorm en een grotere lens. Daarnaast kwam er een prismavormige bult voor de flitseraansluiting op de camera. Dit alles resulteerde in de bijzonder uitziende Minolta 110 Zoom SLR.

Minolta’s eerste 110 SLR biedt volledig automatische belichtingsinstellingen, een belichtingsmeter met een CdS meter (op de voorkant van de camera) en een belichtingsschijf waarmee je aan kunt geven welke ISO waarde de film heeft die je gebruikt. De vaste lens is 25-50mm f/4.5-16 met een handmatige zoom en macrofocus tot 28 centimeter. De sluitersnelheid is van 1/1000 tot 10 seconden.

Minolta bracht in 1979 de 110 Zoom SLR op de markt. De camera zou vooral handig moeten ogen. Er zijn veel exemplaren over de toonbank gegaan, dus de kans bestaat dat je er eentje in een kringloopwinkel tegenkomt.

Ben jij één van de gelukkigen die deze kleine, analoge camera heeft mogen uitproberen? Schrijf dan een review voor deze website. De nieuwe Lomography Orca 110 zwart-wit film kun je gewoon met deze camera gebruiken!

Alle informatie uit dit artikel komt van de Minolta 110 Zoom SLR Wikipedia pagina en Minolta 110 Zoom SLR op Camerapedia.

Het 110 filmformaat is met de Lomography Orca 110 zwart-wit film officieel terug! Haal je oude camera van zolder en ga ermee aan de slag. De film is uiteraard in onze shop te koop!

geschreven door plasticpopsicle op 2012-06-08 in #lifestyle #110 #lomography #netherlands #110-camera #nederland #dutch #holland #analogue-lifestyle #nld #film-cameras #analoge-camera-s #iconic-110-cameras #minolta-110-zoom-slr #iconische-110-camera-s
vertaald door marissa

Een comment

  1. sheriff
    sheriff ·

    Net gekocht via marktplaats. Joepie!

Meer interessante artikelen