Kakhiel had lol met Boris de DoorgeefLomo

Wie kent ze niet, de willekeurige familiefoto’s voorzien van tekstballonnetjes door Kakhiel. Boris kwam bij deze mysterieuze grappenmaker terecht en beleefde met hem twee hilarische weken. Lees snel verder!

Credits: borisdedoorgeeflomo

Bij wie is Boris nou weer beland en hoe ziet zijn/haar leven eruit?

Ik ben Kakhiel en ik maak tekstballonnetjes bij foto’s. Ik ben hier vijf jaar geleden voor de grap mee begonnen en de plaatjes werden ontzettend populair op Facebook. Dit was eigenlijk nooit mijn bedoeling maar ik vind het wel grappig dat mensen het leuk vinden. Het is eigenlijk een beetje een uit de hand gelopen hobby. In het dagelijks leven ben ik namelijk copywriter bij een reclamebureau in Amsterdam. Daar kan ik mijn creativiteit kwijt door het bedenken van campagnes. Ik woon op dit moment in Den Haag maar ik ben op zoek naar een woning in Amsterdam.

Hoe is Boris bij jou terechtgekomen en wat was de opdracht die je kreeg?

Boris is bij mij terecht gekomen via Lizepietje. Ik ga namelijk met Lize een boek maken. Zij is illustrator/maker van leuke dingen en ik ben Kakhiel, dus dan wordt het ‘Lize en Kakhiel’. Naar verwachting zal het boek dit jaar nog uitkomen en er komen o.a. stripjes, Kakhiel-plaatjes en illustraties in te staan. Een potpourri van allerlei onzin dus. Maargoed, ik zag dat Lize heel veel over Boris twitterde en foto’s van hem op Facebook zette. Dat vond ik erg interessant, dus kwam Boris bij mij logeren. De opdracht die ik kreeg was om een Chinese vrouw van middelbare leeftijd met een hoedje te fotograferen. Van de voorkant. En het is nog gelukt ook!

Credits: borisdedoorgeeflomo

Die foto’s waar je die tekstballonnetjes bij schrijft, waar haal je die vandaan?

Van internet. Ik haal ze van een website waar mensen hun albums met de meest sullige familiefoto’s op zetten. De laatste tijd krijg ik wel steeds vaker reacties van mensen die een bekende tegenkomen op mijn plaatjes maar meestal vinden ze het wel grappig. Als ze er een probleem mee hebben dan haal ik de foto weg.

Ben je bekend met Lomography of is dit helemaal nieuw voor je?

De term Lomography kende ik al wel. Ik wist ook wel een beetje wat het was maar ik was er nog niet eerder echt mee in aanraking gekomen. Dus toen ik Lize met Boris zag was het de eerste keer dat ik een Lomography camera in het echt zag.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Hoe vond je het om Boris op bezoek te hebben?

Leuk! Het idee van Boris spreekt me erg aan, een doorgeefcamera die steeds door iemand wordt meegenomen. Ik vind het ook tof dat het analoog is want ik maak nu best wel veel foto’s met mijn iPhone en dan zie je meteen hoe de foto is geworden. Dit is toch wat meer een verrassing. Je gaat ook steeds meer op zoek naar leuke plekken om foto’s te maken en je gaat wat beter nadenken over wat je zal gaan fotograferen als je zo’n camera bij je hebt .

Ik maakte ook op een andere manier foto’s dan wanneer ik met mijn iPhone fotografeer. Ik heb veel vaker mensen op straat aangesproken en gevraagd of ik een foto van ze mocht maken. De reacties daarop liepen uiteen. Soms mocht het wel maar soms vonden ze dat ‘de politie al genoeg foto’s van ze had’. Het uitzoeken van dat soort mensen vond ik vooral erg geestig. Slapende zwervers waren ook een favoriet onderwerp. Daarnaast vond ik het ook leuk om met mijn iPhone gekke foto’s van Boris te maken en op Twitter te zetten. Lize heeft Boris een gezicht gegeven en daardoor werd hij voor mij écht een persoon die ik perfect voor dat soort foto’s kon gebruiken.

Wat vonden de mensen om je heen van Boris?

Die vonden hem geweldig. Ik kreeg alleen maar positieve reacties en ook heel veel verzoekjes of Boris bij hen mocht logeren na mij. Maar Ilse was eerst!

Op welke manier is Boris onderdeel geworden van jouw leven de afgelopen 2 weken?

Boris ging vaak met mij mee in mijn tas. Ik heb ook vaker andere dingen gedaan dan ik normaal zou doen. Zo ga je nu bijvoorbeeld naar plekken waar je normaal niet zou komen omdat je daar misschien wel leuke foto’s kan maken. Boris motiveert mij om andere dingen te gaan doen. Het is net als een logee die je overal mee naartoe wilt nemen en alles wilt laten zien.

Wat vond je leuk om met Boris vast te leggen?

Mensen vind ik het leukst en dan vooral vreemde mensen. Soms zie ik op straat iemand die er apart uitziet en dan wil ik dat graag vastleggen. Meestal vraag ik wel toestemming aan degene waar ik een foto van maak en reageren ze positief. Er was zelfs een vrouwtje van over de 100 die onderuitgezakt op een bankje zat die heel enthousiast reageerde en vroeg of ze in de krant zou komen.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Zou je nog vaker willen experimenteren met Boris of een andere Lomography camera?

Er zat nu een opdracht aan vast, 2 foto’s per dag dus dan ben je vooral daarmee bezig. Ik zou best wel zelf zo’n camera willen hebben zodat ik wat meer vrijheid heb en zoveel foto’s kan maken als ik wil.

Waar zou je Boris nog heel graag mee naartoe willen nemen?

Ik zou Boris graag willen meenemen naar dorpen of bejaardentehuizen om het soort foto’s te schieten die ik ook gebruik voor mijn Kakhiel-plaatjes. Dat lijkt me fantastisch. Analoog komt steeds meer terug en het lijkt me geweldig om daarmee hele suffe mensen vast te leggen.

Wat is de opdracht voor de volgende host van Boris?

De opdracht voor Ilse is om een (levend) reptiel te fotograferen.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Elke drie weken lees je in ons magazine uitgebreid verslag met foto’s van Boris zijn ervaringen bij diverse creatievelingen. Ben je ongeduldig en kan je hier niet op wachten? Word dan snel vriendjes met Boris op Facebook of volg hem op Twitter.

De avonturen van Boris op een rij:

  1. Levensgenieter en menselijke sneeuwbal Omar Kbiri
  2. Nederlandse lomografe Pien van Dis
  3. Beeldgenie Lize Korpershoek a.k.a. Lizepietje

Boris is natuurlijk heel stiekem gewoon een Lomo LC-A+, die wereldwijd bekend staat om zijn geweldige features: automatische belichting, uitgebreid ISO bereik en de mogelijkheid tot meervoudige en lange belichtingen. Bestel je eigen Boris a.k.a. Lomo LC-A+ nu!

geschreven door fritssi op 2012-06-06 in #nieuws #camera #lca #grappig #tekst #doorgeeflomo #borisdedoorgeeflomo #kakhiel #bejaarden #suf #tekstballon #plaatjes #tekstballonetjes

Meer interessante artikelen