Boris de DoorgeefLomo op de koffie bij Lizepietje

Lize aka Lizepietje viel voor de charmes van Boris en nam hem onder haar hoede. Twee weken lang deelde ze haar leven met hem en dronken ze samen koffie en keken ze poezenfilmpjes.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Bij wie is Boris nou weer beland en hoe ziet zijn/haar leven eruit?
Ik ben Lize en ik maak en teken dingen. Soms maak ik een video en soms teken ik bijvoorbeeld een piemel of een kat. Verder spendeer ik veel tijd achter mijn laptop genaamd Frits Frederik. Deze heb ik ooit online bij elkaar getekend. Als je niet snapt wat ik daarmee bedoel, kun je het best even kijken op helplizeaaneenlaptop.tumblr.com. Verder ben ik eigen baas en slaap ik elke dag net zo lang uit als ik wil maar dat is minder spannend dan het klinkt.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Hoe is Boris bij jou terechtgekomen en wat was de opdracht die je kreeg?
Boris is via Omar Kbiri bij mij terechtgekomen maar Omar was een te luie lul om een opdracht voor mij te verzinnen. Normaal is Omar geen luie lul dus dat is raar. Als ik met Omar op stap ga is het altijd bijzonder memorabel, zoals die keer dat we opgepakt werden voor middernachtelijk piemel-geteken op verkeersborden. Of die keer dat hij me tijdens karaoke zingen ten huwelijk vroeg en iedereen ons daarna feliciteerde. Avontuur.

Ben je bekend met Lomography of is dit helemaal nieuw voor je?
Op het neppe iPhone-aftreksel na is dit nieuw voor me. Eigenlijk weet ik nog steeds niet wat lomografie betekent. Het schaamrood staat me op de kaken. Sorry.

Hoe vond je het om Boris op bezoek te hebben?
Gezellig wel. Af en toe komt hij wat bijdehand uit de hoek en hij laat ook niet veel van zichzelf zien. Toch hebben we een aantal keer flink gelachen samen en dat vind ik eigenlijk het belangrijkst.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Op welke manier is Boris onderdeel geworden van jouw leven de afgelopen 2 weken?
Het was echt even net alsof ik samenwoonde. Samen ’s ochtends Soya Latte Macchiato’s drinken, samen op de vensterbank naar het water turen, samen genante liedjes uit de jaren ’90 zingen in de badkamer, samen tietjes met boa’s tekenen en slenteren door het Vondelpark. Boris was 24/7 aan mijn zijde. De leegte die hij met zijn vertrek achterlaat zal ik waarschijnlijk voor altijd voelen.

Wat vond je leuk om met Boris vast te leggen?
Ik denk de laatste foto, die waarschijnlijk mislukt is, toen ik die draak versloeg met slechts en alleen een zakje aanmaakkoffie. Dat is een leugen want eigenlijk was het een double exposure waarin ik doei wilde zeggen. Oh en ik vond het leuk om dat stel sloffen met hondenopdruk vast te leggen want nu zijn ze zonder geld uit te geven behalve heel lelijk ook nog een beetje van mij. Mocht je wel geld uit willen geven dan kan dat. De winkel zit in de buurt van het Hoofddorpplein. Ik vond het overigens ook heel geslaagd dat ik Boris en Boris op de foto heb gezet met Boris (hopend dat deze manifestatie van zaken toegang geeft tot de vierde dimensie).

Credits: borisdedoorgeeflomo

Wat vonden de mensen om je heen van Boris?
Ik was een beetje bezitterig als het op Boris aankwam. Dat heb ik wel vaker als ik iemand leuk vind. Het is ook gewoon een knappe en bijzondere vent (en van dat Russische accent heb ik menig vriendin wild zien worden). In het engels zou je zeggen ‘everyone wanted a piece of boris’.

Zou je nog vaker willen experimenteren met Boris of een andere Lomography camera?
Ja zeker wel. Het lijkt me te gek om een serie te maken van double exposures. Dus bijvoorbeeld tekeningen fotograferen en daar onder of overheen de setting waar ze staan, zitten, liggen of Rumble spelen.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Waar zou je Boris nog heel graag mee naartoe willen nemen?
Naar New York want dan ben ik daar ook en dan kunnen we samen drie maanden lang hele ingewikkelde koffiesamenstellingen drinken en gebruik maken van de wifi van Starbucks.

Wat is de opdracht voor de volgende host van Boris?
Een foto maken van een Chinese vrouw van middelbare leeftijd met een hoedje op. Van de voorkant!

Ik heb wel heel veel over koffie gesproken zie ik nu (sorry daarvoor, ik wil niemand beledigen).

Credits: borisdedoorgeeflomo

Elke drie weken lees je in ons magazine uitgebreid verslag met foto’s van Boris zijn ervaringen bij diverse creatievelingen. Ben je ongeduldig en kan je hier niet op wachten? Word dan snel vriendjes met Boris op Facebook of volg hem op Twitter.

Boris is natuurlijk heel stiekem gewoon een Lomo LC-A+, die wereldberoemd is geworden door zijn geweldige features: automatische belichting, uitgebreid ISO bereik en de mogelijkheid tot meervoudige en lange belichtingen. Wil jij ook je eigen Boris a.k.a. Lomo LC-A+? Bestel hem dan nu in de online shop!

geschreven door fritssi op 2012-05-21 in #nieuws #boris #koffie #doorgeeflomo #borisdedoorgeeflomo #lizepietje #lize #tekenen

Meer interessante artikelen