Het goedkope Paradijs van DM

Is de DM Paradies 400 van DM echt slecht? Een goede film kan toch niet goedkoop zijn? Lees mijn recensie van deze 35mm film na de break.

Op zoek naar goedkope fotorolletjes? Een bezoekje aan de dichtbijzijnste drogist kan heel wat opleveren. DM, een Duitse drogisterijketen, heeft namelijk Paradies 400. Het is een heel goedkope kleurenfilm. Voor de lage prijs van € 1,65 voor een duopak ligt ie daar in de schappen. Dat is dus maar € 0,80 per rolletje met 36 opnames.

Met zijn lichtgevoeligheid kan ie gebruikt worden bij somber weer. Natuurlijk kun je hem ook gebruiken als de zon schijnt! Volgens DM is de film geschikt om te gebruiken bij weinig licht (wolken en regenweer). Je kunt foto’s maken van onderwerpen die te maken hebben met snelheid, zoals bij sport en snelle actie.

Ik gebruik de film vaak zonder een lichtmeter. Ik heb hem al gebruikt in mijn Sprocket Rocket, Spinner 360, LomoKino, en de Holga 135 BC. Doordat je hem kunt over- en onderbelichten, krijg je bijna altijd bruikbare foto’s. Ondanks de lage prijs is de kwaliteit van de film goed. Zelfs de Duitse consumentenbond waardeerde de film als “goed”.

Vanwege de lage prijs kun je nog eens experimenteren. Je kunt de film bijvoorbeeld omdraaien en zo je eigen redscalefilm maken. Dan zou ik de camera wel op 50 iso zetten. Ik hoop dat DM deze goedkope film nog lang in het assortiment houdt.

written by m23 on 2012-05-23 #gear #review #kodak #dm #duitsland #paradies-400 #goedkoop #kleur-film

More Interesting Articles