Trees

Zo makkelijk als 1-1-0

Heb je nog nooit met 110 film geschoten? Dan heb je waarschijnlijk geen idee hoe gemakkelijk het te gebruiken is. Als je net begint met analoge fotografie is het waarschijnlijk zelfs de gemakkelijkste film om mee te starten. Lees verder om meer te weten te komen.

Als je dacht dat 35mm film eenvoudig in gebruik was, dan zul je de nieuwe Lomography Orca 110 B&W 100 met je ogen dicht kunnen laden!

Om je camera te laden met film hoef je alleen maar de cassette in de camera te plaatsen. Je hoeft niet eens je film in een spoel te stoppen. Wanneer je alles om je heen hebt vastgelegd – inclusief de goudvis van je tante – hoef je de film niet terug te spoelen. Schuif de knop aan de onderkant en haal de cassette eruit.

Als je halverwege je rol ineens liever in zwart-wit wilt schieten dan in kleur is dat ook super makkelijk: Klik de cassette die je in je camera hebt eruit en vervang het met een andere. Je hoeft niet terug of verder te spoelen. Je verliest één shot maar dat is niks vergeleken met het verwisselen van 35mm of 120 film halverwege!

Briljant toch?

geschreven door webo29 op 2012-05-16 in #gear #tutorials #film #camera #110 #tipster #quickie-tipster #110film #wit #orca #zwart #zwart-wit #orcab-w100

Meer interessante artikelen