Week 3: Daniël en de DoorgeefLomo

Daniël is barkeeper, feestbeest én de derde tijdelijke eigenaar van de DoorgeefLomo. Met een zwart-blauwe Diana Mini fotografeerde hij een week lang zijn leven, van comicscollectie tot F*cking Pop Queers.

Credits: doorgeeflomo

Daniël de Voer (1980) werkt als accountmanager bij een callcenter en als ‘Mooi Mens’ bij café Soho. Hij is een graag geziene gast op feesten en partijen en houdt van bier. In maart had hij een week lang de DoorgeefLomo onder zijn hoede. “Plotseling kon álles om me heen een mooie foto opleveren. Jammer van dat quotum van vijf foto’s per dag, anders was ik losgegaan.”

Hoe zag je week met de DoorgeefLomo eruit?
Wat mij het meest opviel, was dat ik met de DoorgeefLomo in handen ineens plotseling een mooie foto opleveren. Helaas is er een quotum van vijf foto’s per dag, anders was ik helemaal losgegaan. Ik voelde me in het begin nog wel wat onwennig met die camera, maar als snel dacht ik er niet meer over na wat men ervan zou denken. Als mensen vroegen waar het voor was en ik het concept van de DoorgeefLomo uitlegde, waren ze sowieso positief. Toch heb ik sommige foto’s semi-stiekem genomen, dus zonder te vragen, haast als een papparazzo. Hopelijk hebben die ook dat effect meegekregen.

Credits: doorgeeflomo

Waar heb je de DoorgeefLomo mee naartoe genomen?
Ik had de Lomo altijd bij me. Met uitgaan, naar het werk, met boodschappen doen. De enige keer dat ik hem thuisliet, was toen ik naar de Trut ging. Daar is geen bewaakte garderobe en dan zal je nét zien dat mijn jas gejat wordt mét de DoorgeefLomo erin. Was uiteindelijk wel jammer, want die nacht kende een paar bijzonder Lomo-waardige momenten.

Hoe ging je te werk, wat wilde je per se fotograferen?
“Ik wilde zoveel mogelijk facetten van mijn leven laten zien. Veel mensen kennen mij vooral van uitgaan, bierdrinken en dansen, maar ik heb ook een avondje-alleen-thuis-met-een-diepvriespizza vastgelegd op de gevoelige plaat, net als mijn comicscollectie en mijn collega’s. Zo wilde ik laten zien dat ik meer ben dan die ene kant die men van mij kennen. Niemand is eendimensionaal, ik dus ook niet, en dit was voor mij de kans om dat te bewijzen.”

Credits: doorgeeflomo

Wat vind je van de 7 geselecteerde foto’s zelf de leukste?
Die met Stratos en Aea. Springt er toch een beetje uit, qua beweging en de spontaniteit van de hond.

Wat voor reacties kreeg je?
Iedereen die me met de DoorgeefLomo zag, vond het een super leuk initiatief. Slechts één persoon wilde absoluut niet op de foto.

Credits: doorgeeflomo

Wat was je meest memorabele moment met de DoorgeefLomo?
Dat was nou net die ene persoon. Onze koffiedate op zaterdag vloeide over in een samen-pasta-maak-date. Dat was een enorm leuke, gezellige en relaxte dag, die zeker een foto waard was. Die heb ik toch gemaakt, maar helaas dus zonder de date zelf erop.

Wat ging er mis?
Ik mocht van een portier de DoorgeefLomo niet mee de discotheek innemen. Want, zo zei hij: ‘Als iedereen foto’s gaat staan maken, dan staat er niemand meer te dansen.’ Nu vraag ik je!

Credits: doorgeeflomo

Wat vind je van het idee van de DoorgeefLomo?
Heel erg leuk. Daarom stond ik vooraan om aan de beurt te komen. Het is ook een leuke manier om een inkijkje in je leven te geven. Mensen hebben vaak een idee van hoe je bent, maar écht weten doen ze dat meestal niet. De DoorgeefLomo is een manier om mensen te laten zien dat je veelzijdiger bent dan ze denken. Hoop ik.

Wat is je gouden tip voor de volgende DoorgeefLomograaf?
Denk niet teveel na maar schiet gewoon. Soms is juist die snel vanuit een gekke hoek genomen foto goud waard.

Credits: doorgeeflomo

Over de DoorgeefLomo

De DoorgeefLomo is een Diana Mini en wisselt een jaar lang elke week van eigenaar. Die tijdelijke eigenaar maakt elke dag vijf foto’s van zijn of haar leven, vrienden, omgeving, gekke dingen, kortom: alles wat hij of zij tegenkomt en leuk vindt. Na een week levert dat 35 foto’s op, waarvan er 7 worden geselecteerd – één per dag. De DoorgeefLomo is een privéproject van Sander Groen. Volg de DoorgeefLomo ook op facebook.com/doorgeeflomo

Vorige week was de DoorgeefLomo bij striptekenaar Floor de Goede naar artikel Floor]. Volgende week gaat de DoorgeefLomo naar zelfbenoemd ‘international superstar’ Jelle Klerx.

Volg de DoorgeefLomo ook op facebook.com/doorgeeflomo

geschreven door doorgeeflomo op 2012-04-07 in #lifestyle #amsterdam #diana-mini #uitgaan #doorgeeflomo #daniel

Met de Lomogon 2.5/32 Art Lens kun je je wereld verbreden – maar het is geen groothoeklens. Ontworpen om grote en kleine escapades een boost te geven; het is je ticket voor de iconische Lomography-esthetiek. Zoete verzadiging, hoog contrast, geavanceerde optische kwaliteit, unieke bokeh, supersnel diafragma-mechanisme –de Lomogon is het ultieme Lomo-oog op de wereld. Ga nu naar Kickstarter om alles te ontdekken wat je moet weten over onze nieuwste uitvinding en bespaar tot 40% op de uiteindelijke verkoopprijs met onze geweldige Kickstarter specials!

Meer interessante artikelen