De LomoRoadshows komen eraan!

1

De plannen voor LomoRoadShows in Nederland en België beginnen serieuze vormen aan te nemen, maar we zijn er nog niet helemaal. Wat extra feedback en suggesties kunnen we goed gebruiken!

Credits: lomographybenelux

De Lomo-wat? De LomoRoadShow is een reizend concept dat op ieder willekeurige locatie ingezet kan worden. Wij pakken onze koffers met camera’s, films en andere goodies, en gaan op zoek naar lomografen in alle hoeken van het land. De LomoRoadShow kan overal plaatsvinden, op een evenement, in een winkel of in een andere toffe ruimte zoals theaters, oude kraakpanden of bijzondere galleries.

In het vorige artikel vroegen we jullie al om ons te laten weten in welke plaatsen we zéker een stop moeten maken en daar werd erg enthousiast op gereageerd. Super leuk, bedankt! We gaan onze uiterste best doen om zoveel mogelijk van jullie tijdens de LomoRoadShows op te zoeken. Het doel is om iedere maand een andere stad aan te doen en mede dankzij jullie feedback weten we waar de LomoRoadShows in 2012 moeten organiseren!

Credits: damianbeard

Het concept
Maar hoe gaan de LomoRoadShows er uit precies uit zien? Iedere LomoRoadShow staat garant voor drie uur lomografisch plezier, op een toffe locatie bij jou in de buurt. Elke editie is uniek en het programma wordt volledig gecustomized zodat het perfect aansluit bij het evenement of de stad waar hij plaatsvindt. En dit is precies het gedeelte waar we jouw hulp perfect kunnen gebruiken. Jij kent je eigen stad/plaats op je duimpje en kan ons vast vertellen waar we precies moeten zijn, en wie we hiervoor moeten benaderen. We need your help!

Het begint allemaal met een inleiding “What the hell is Lomography?”. Na de introductie volgt een cameraworkshop waarbij je alle ins en outs van de Diana F+ of de La Sardina komt te weten. Daarna is het tijd voor actie: een interactieve activiteit die helemaal in het teken staat van de stad of het evenement waar de LomoRoadShow naartoe is gekomen. enk aan een LomoWalk met een lomograaf uit die buurt, die je de leukste plekjes laat zien. Of een scavenger hunt waarbij je met een lijst vol spannende opdrachten op speurtocht gaat door de omgeving. Misschien heb jij zelf wel een heel ander goed idee? Laat het ons weten!

Credits: easilydistracted

We need you!
We zijn druk bezig met het inplannen en organiseren van alle LomoRoadShows en kunnen je in ieder geval alvast vertellen dat we in gesprek zijn met een paar hele toffe evenementen. Denk aan het MadNes festival op Ameland, In-Fashion in Utrecht en zelfs Into the great wide open op Vlieland! Maar niets is nog zeker, dus fingers crossed. Daarnaast willen we dit jaar ook erg graag naar Gent, Nijmegen, Groningen en Maastricht!

Kom jij uit één van deze plaatsen en heb jij contacten bij een toffe locatie (zaaltje, theater, winkel of andere overdekte plek om samen te komen)? Of heb je een briljant idee voor een interactieve activiteit in één van die steden? Twijfel niet en reageer op dit artikel! Wij zullen zsm contact met je opnemen.

Dank alvast en tot heel snel hopelijk!

geschreven door fritssi op 2012-02-29 in #nieuws #event #workshop #festivals #panorama #street-photography #tour #accessories #analogue-photography #lomowalk #multiple-exposures #nederland #analogue-cameras #stad #reis #lomoroadshow #nld #activiteit #city-guides #35mm-films #120-films #interactief

Een comment

  1. lin5da
    lin5da ·

    Het lijkt mij erg leuk om een handje te helpen & dan het liefst in Utrecht!

Meer interessante artikelen