Foamlabbers als Lomo Amigos - #7 Fenna

7 jonge fotografiefanaten samen in een creatief team – Foam Lab. We hebben ze een jaar lang gevolgd en vast gelegd in 7 artikelen. Dit is de laatste in de serie. Maak kennis met Fenna Lampe. Foamlabber nummer 7, na Rosa, Erik, Eelke, Liset, Jerry en Hugo.

Fenna Lampe

Naam – Fenna Lampe
Stad – Amsterdam
Land – Nederland

Vertel de community een beetje over jezelf. Wat doe je in je vrije tijd en verdien je daar ook je brood mee?
Het afgelopen jaar maakte ik deel uit van het Foam Lab team. Een jaar deden wij precies wat wij wilden en is er een hechte vriendschap ontstaan. Ik zal kort iets vertellen over mijzelf. Ik ben Fenna, vijfentwintig jaar oud, ik koop graag schoenen en jurkjes, kijk graag mooie films (We need to talk about Kevin is een aanrader) en ben dol op zoete taartjes. Ik ben geboren en getogen Bredase en zoek nu mijn weg in de hoofdstad.

Amsterdam

Als zeventienjarige begon ik aan de kunstacademie St Joost in Breda, hier heb ik een tijdje gefotografeerd. Maar ik ontdekte een wil bij mijzelf om mensen een podium te geven voor hun gemaakte kunsten. Door deze interesse besloot ik museologie te gaan studeren aan de Reinwardt Academie. Hierdoor belandde ik vijf jaar geleden in de stad Amsterdam. Naast bezoekjes aan musea, fiets ik graag door het Vondelpark en drink ik het liefste kopjes koffie met vriendinnen. Tijdens openingen werk ik bij galerie Ron Mandos en op dit moment ben ik naast Lab ontzettend opzoek naar een baan in de culturele sector. Ik ben mij erg bewust van het feit dat ik niet de enige zoekende ben, maar ik zit vol hoop.

Mijn favoriete plek in het Vondelpark

Foam Lab
Tijdens mijn studie liep ik stage bij de communicatieafdeling van Foam. Boven mijn bureau toen was de Lab zolder. Een plek waar ik altijd foute jaren ’90 muziek vandaan hoorde komen en heel veel lol werd getrapt. Omdat het mij zo tof leek om daar onderdeel van te zijn, solliciteerde ik voor Lab 2011. Door samen te werken mét en te programmeren vóór leeftijdsgenoten blijft alles wat je doet heel dichtbij jezelf. Het is erg inspirerend, frustrerend en confronterend om onderdeel van Lab te zijn. Maar als ik het in één woord zou moet zeggen, zou ik leuk terug schreeuwen.

Rosa en Hugo aan het werk

Ben je al lang een lomograaf (of is dit helemaal nieuw voor je)?
De Lomography foto’s had ik wel eens voorbij zien komen, maar een lomo camera zelf uitgeprobeerd – nee, dat had ik nog nooit eerder gedaan. Ik moest erg wennen aan het analoog fotograferen. De spanning van het wachten op je negatieven die je er bij cadeau krijgt, vond ik erg leuk. Het lomograaf zijn was dus volkomen nieuw voor mij. Met de camera’s die wij mochten testen kon je maar weinig instellen. En juist dat vergat ik nog wel eens. De Lomography camera’s zijn een hit bij voorbijgangers. Grappig detail – mijn Nikon valt kennelijk minder op in vergelijk met de Supersampler.

Onscherpe foto van een bruidspaar

Hoe ziet een normale dag in het leven van Fenna eruit?
Vergeetachtig ben ik niet, hoogstens een tikkeltje chaotisch. Een normale dag begin ik dan ook het liefste in volkomen rust met de Volkskrant en mijn pyjama nog aan tijdens het ontbijt. Om het moment woon ik tijdelijk in een atelier zonder internet en zonder kabel. Dus verlies ik mij zelf vaak in een boek – De Opwindvogelkronieken van Murakami. Ook spring ik snel op mijn fiets om hier en daar anderen te helpen met klusjes. Of ik ga opzoek naar mijn lief om hem een kus te geven, dat laatste doe ik bijna dagelijks.

Mijn lief als sukkel in de zweefmolen

Wat was je raarste, grappigste, of gewoon tofste fotografische/lomografische ervaring tijdens het fotograferen van deze serie?
Ik wandel graag door de stad, op pad zonder een doel. Zo kwam ik op een willekeurige zondag uit bij de kermis op de Dam. De LC-A+ had ik toen meegenomen in de mega zweefmolen. De topshots zijn dus helaas niet genomen vanuit een helikopter. Het was een kermisattractie.

Taartje bij Merci in Parijs

Ook deel ik graag een foto met Eva. Zij is mijn favoriete fotografische object en is vaak bij mij. Misschien vind ik haar ook wel zo leuk omdat wij vaak samen eten. Taart, chips en spaghetti in Amsterdam, Tilburg, Magandou of Parijs. Naast het nuttigen van lekkernij luister ik graag naar Franse muziek (Brigitte Bardot, Kap Bambino).

Eva Line

Wat staat er nog meer op je agenda voor de komende maanden? Is er nog iets waar je graag naar uit kijkt wat je met ons zou willen delen?
Mijn nieuwe rode agenda van leer heeft nog geen afspraken. Misschien stuur ik een kaartje uit Brazilië of geef ik een update voor een tof evenement van een museum.

Foto met tegenlicht van Myrthe B

Wat is je advies voor toekomstige Lomografen?
zorg dat deze altijd in je tas zit en look for the sun!

Links – mijn lievelingspyiama

geschreven door mrmaart op 2012-01-03 in #people #foam #amigo #supersampler #amsterdam #netherlands #fisheye #lc-a #nederland #dutch #holland #lomoamigo #photography-museum-amsterdam #foamlab #nld

Met de Lomogon 2.5/32 Art Lens kun je je wereld verbreden – maar het is geen groothoeklens. Ontworpen om grote en kleine escapades een boost te geven; het is je ticket voor de iconische Lomography-esthetiek. Zoete verzadiging, hoog contrast, geavanceerde optische kwaliteit, unieke bokeh, supersnel diafragma-mechanisme –de Lomogon is het ultieme Lomo-oog op de wereld. Ga nu naar Kickstarter om alles te ontdekken wat je moet weten over onze nieuwste uitvinding en bespaar tot 40% op de uiteindelijke verkoopprijs met onze geweldige Kickstarter specials!

Meer interessante artikelen