5 vragen over analoge fotografie met Mathieu Vilasco

In deze reeks over analoge fotografie stellen we lomografen iedere keer dezelfde vijf vragen. Deze week ondervroegen we Mathieu Vilasco, een Franse fotograaf die in Parijs woont. Hij toonde ons een paar van zijn favoriete foto’s en vertelde waarom hij analoog blijft fotograferen.

Naam: Mathieu Vilasco
Plaats: Parijs, Frankrijk

1. Vertel ons eens iets over jezelf.
Ik ben een veelzijdige fotograaf uit Parijs en ik hou niet van technieken. Ik ga liever op mijn gevoel af.

2. Waarom fotografeer je nog analoog?
Twee jaar geleden ben ik weer analoog gaan fotograferen. Ik zocht iets puurs iets ‘echts’. Met ruis, mislukkingen en wazige lichtinvallen. Ik ben niet zo van het Photoshoppen en tegenwoordig is het zo simpel om digitale foto’s perfect te krijgen. Als je al een beetje met een computer overweg kan, gaat het eigenlijk al veel te gemakkelijk. Ik houd daar niet zo van.

3. Wat voor foto-uitrusting (camera’s, films, en accessoires) heb je normaal gesproken in je tas?
Ik heb altijd één van mijn twee favoriete camera’s bij me: de Leica M6 of mijn Canon AV1 .Vooral films die verlopen zijn vind ik fijn. Ik heb op internet wat Italiaanse spullen kunnen kopen. Daarnaast gebruik ik ook veel de Portra 400 en 800. Als ik zwart-wit fotografeer kies ik voor een hoge ASA. De Ilford 3200ASA of de Kodak T-Max zijn met hun diepzwarte kleuren hier een goed voorbeeld van.

4. Deel één van jouw trucs die altijd voor een goede foto zorgt.
Hmmm, na het scherpstellen op je lens ademen zorgt voor een tof effect. Vooral wanneer het op het einde van de dag donker begint te worden. Het zorgt voor een vaag, mistig effect..

5. Welke fotografen beïnvloeden jouw werk?
Ik krijg veel inspiratie van verschillende fotografen. Lina Scheynus’ werk vind ik echt te gek.. Maar ook dat van Tim Barber, Ryan McGinley, Larry Clark en Will Govus…

Bedankt Mathieu dat je de tijd wilde nemen om deze vragen te beantwoorden! Bekijk meer van zijn foto’s op zijn blog

geschreven door fredericdith op 2011-12-14 in #lifestyle #canon #paris #france #leica #argentique #5-questions-series #mathieu #vilasco #materiel

Met de Lomogon 2.5/32 Art Lens kun je je wereld verbreden – maar het is geen groothoeklens. Ontworpen om grote en kleine escapades een boost te geven; het is je ticket voor de iconische Lomography-esthetiek. Zoete verzadiging, hoog contrast, geavanceerde optische kwaliteit, unieke bokeh, supersnel diafragma-mechanisme –de Lomogon is het ultieme Lomo-oog op de wereld. Ga nu naar Kickstarter om alles te ontdekken wat je moet weten over onze nieuwste uitvinding en bespaar tot 40% op de uiteindelijke verkoopprijs met onze geweldige Kickstarter specials!

Meer interessante artikelen