De kleuren van lomografie: groen

Groen: kleur van het leven, teken van de zomer. Het is de kleur van fotosynthese, een proces dat nodig is voor al het leven op deze planeet. Je zou kunnen zeggen dat het een erg belangrijke kleur is. Neem een kijkje bij mijn favoriete tinten groen en bij mijn foto’s van bomen!

Credits: lighttomysoul

Groen wordt vaak gebuikt in inrichtingen vanwege het kalmerende effect dat de kleur heeft. Zo wachten gasten bij televisieprogramma’s vaak tot ze op mogen in een ‘green room’ om te relaxen.

Het woord ‘groen’ is nauw verwant met het Oud Engelse werkwoord growan, wat ‘groeien’ betekent. Het wordt gebruikt om planten of de oceaan te beschrijven. Soms wordt het ook gebruikt als aanduiding voor iemand die onervaren, jaloers of ziek is. In de Verenigde Staten is groen straattaal voor onder andere geld. Ook zijn er verschillende spreekwoorden en gezegden afgeleid van deze betekenissen, zoals ‘groen en geel zien’, om aan te geven dat iemand er ziek uit ziet.

Credits: lighttomysoul

Verschillende mineralen hebben een groene kleur, zoals smaragd, die zijn groene kleur dankt aan zijn chroomgehalte. Dieren zoals kikkers, hagedissen en andere reptielen en amfibieën, vissen, insecten en vogels, zijn groen door een mix van groene en blauwe lagen die hun huid kleuren. Chlorofyl, de chemische stof die planten in staat stelt tot fotosynthese, levert verreweg de grootste bijdrage aan groen in de natuur. Vele wezens hebben zich aangepast aan groene omgevingen door bij wijze van camouflage zelf een groene tint aan te nemen.

Er is zoveel kleur overal om ons heen, en ik denk dat we dat niet genoeg koesteren. Zelfs wanneer we er niet bij stilstaan, beïnvloedt kleur ons op vele manieren. Als lomograaf hou je hoogst waarschijnlijk wel van een foto met vele prachtige en gekke kleuren!

Hou je van groen? Natuurlijk of kunstmatig groen? Deel je mening!

geschreven door lighttomysoul op 2011-10-03 in #lifestyle #nature #summer #green #color #grass #leaves #plants #colour #life #lomography #netherlands #nederland #nederlands #analogue-lifestyle #nld

Met de Lomogon 2.5/32 Art Lens kun je je wereld verbreden – maar het is geen groothoeklens. Ontworpen om grote en kleine escapades een boost te geven; het is je ticket voor de iconische Lomography-esthetiek. Zoete verzadiging, hoog contrast, geavanceerde optische kwaliteit, unieke bokeh, supersnel diafragma-mechanisme –de Lomogon is het ultieme Lomo-oog op de wereld. Ga nu naar Kickstarter om alles te ontdekken wat je moet weten over onze nieuwste uitvinding en bespaar tot 40% op de uiteindelijke verkoopprijs met onze geweldige Kickstarter specials!

Meer interessante artikelen