Game Changers: Lomography X PhotoKlassik International: Monochroom in kleur

1.719 inzendingen · Afgelopen ·
Lomography X PhotoKlassik International: Monochroom in kleur

In de filmfotografie verwijst monochroom traditioneel naar zwart-witte afbeeldingen. Voor deze uitdaging willen we dat je de wereld in één kleurenschema ziet en monochroom een geheel nieuwe betekenis geeft.

Bij een monochrome foto, moet een enkele kleur of verschillende variaties van één kleur in je foto dominant zijn. Denk aan je favoriete tint (bijvoorbeeld: rood) en de vele tinten (roze) en tinten (kastanjebruin), en combineer ze om een opvallende en suggestieve afbeelding te maken.

En om deze ronde nog spannender te maken, werken we samen
PhotoKlassik International om de winnaar een een jaarabonnement op de kwartaal issues ter waarde van 80 EUR te geven als een bonusprijs! PhotoKlassik International, een onafhankelijk gedrukt tijdschrift over analoge fotografie, richt zich op het brengen van inspiratie en informatie. Hun Engelstalige magazine is door en voor fotografen geschreven en biedt niet alleen reproducties van boekenkwaliteit, maar ook artikelen over artistieke inspiratie, technieken en apparatuur. Neem hier een kijkje in hun nieuwste issue.

Ben je klaar om te starten? Hier zijn enkele ideeën om je op weg te helpen:

  • Experimental Rolls: Schiet met films die opvallen door het produceren van een dominante kleur zoals redscale films of de LomoChrome Purple. Ontdek hun unieke eigenschappen om er het maximale uit te halen!
  • Filter It Out: Koppel je favoriete camera (of flitser) met een gekleurde filter om een gewone scène te verlevendigen. (Dit is een handig trucje voor als je een LC-A+ hebt!)

Elke deelnemer mag maximaal 10 foto's indienen. Deze competitie dient als de voorronde voor de Game Changers categorie van onze TEN AND ONE Annual Lomography Photo Awards 2019.

Foto door hodachrome

The Winners

Congratulations to: marcoyeti56, erinmaya, stevejack0, missroxs & alcesalces.