Lomography Awards: Urban Explorers: De stad een kader geven

1.933 inzendingen · Afgelopen ·
De stad een kader geven

Creëer een boeiende straatfoto door je onderwerpen in de omgeving in te kaderen.

Subframing is een techniek waarbij je elementen in je afbeelding gebruikt om je hoofdonderwerp in te kaderen, waarbij je een beeld-binnen-een-beeldeffect nabootst. Naast het toevoegen van een interessant visueel element, kan het de aandacht van de kijkers vestigen op de centrale focus of diepte creëren in een foto. Maak voor deze uitdaging gebruik van de bruisende stedelijke omgevingen en maak boeiende foto's die gebruikmaken van subframes. Hier zijn enkele ideeën om je op weg te helpen:

  • Creëer Context: Voeg meer verhaal aan je portretten toe door versierde vensters, deuren en andere geometrische elementen op te nemen om je onderwerp in te kaderen. Laat je inspireren door deze foto's die een store sign en bus stop gebruiken voor subframing.
  • Spiegel Beeld: Ga verder dan het fotograferen van die klassieke zelfportretten en focus op verschillende scènes die worden weerspiegeld in autospiegels.
  • Ga voor Abstract: Voor het inlijsten van je onderwerp hoef je niet te vertrouwen op concrete vormen. Neem de abstracte route en experimenteer met schaduw of wazige kleuren.

Elke deelnemer mag maximaal 10 foto's indienen. Deze competitie dient als de kwalificatieronde voor de categorie Urban Explorers van onze TEN AND ONE Annual Lomography Photo Awards 2019.

Foto door lakritz

The Winners

Congratulations to: humodepipa, duffman, fotobecane, tinasprinkles & gokceneylul.