Lomography Awards: Human Stories: Aan het werk

1.422 inzendingen · Afgelopen ·
Aan het werk

Zie dit als een uitdaging om je 'muzes' beter te leren kennen door hun passie te benadrukken door middel van portretten.

Bedacht en gepopulariseerd door fotograaf Arnold Newman, bieden omgevingsportretten een meer diepgaande, onthullende blik op iemands leven en werk. In deze zorgvuldig gestileerde opnamen plaatst de fotograaf het onderwerp vaak op visuele elementen of locaties die het beste hun beroep of persoonlijkheid laten zien. Newman waardeerde het belang van aandacht voor de achtergrond in zijn werk. "The surroundings had to add to the composition and the understanding of the person," zei hij is een interview met American Photo.

Voor deze Human Stories wedstrijden dagen we je uit om een fascinerend omgevingsportret te maken. Hier zijn enkele ideeën om je op weg te helpen:

  • Strike a Pose*: Ga met je onderwerp naar zijn/haar werkplek, creatieve ruimte of thuis en vraag hen om te poseren te midden van hun bezit, creatie of locatie die ze het meest aanspreken. Bijvoorbeeld een schilder naast een actueel meesterwerk of een chef-kok die midden in de keuken van een restaurant staat.
  • Candid is Cool*: Kijk hoe ze hun harten uitstorten. Luister naar een muzikant die elke noot speelt of let op de ingewikkelde manier waarop een timmerman meubels verzamelt. Terwijl ze in het moment verloren zijn, maak van deze gelegenheid gebruik om foto's te maken van de zuiverste uitdrukking van hun passie.

Elke deelnemer mag maximaal 10 foto's indienen. Deze competitie dient als de voorronde voor de categorie Human Stories van onze TEN AND ONE Annual Lomography Photo Awards 2019.

Foto door wil6ka

The Winners

Congratulations to: barbarabezina, Youjeong Kim, pearlgirl77, caglag & lalunexviii.