Hoe maak ik met mijn Lomography experimentele lens kit een meervoudige belichting?

Het sluitersysteem van de Lomography experimentele lens kit zorgt ervoor dat je op een heel andere manier met je Micro 4/3 kunt fotograferen. Je kunt met je digitale camera eindelijke aan de slag met meervoudige belichtingen en fotoreeksen.

Dit moet je doen:

Stap één

Duw de sluiterschuif op de onderkant van de lens helemaal naar beneden zodat de lens goed vast zit.

Stap twee

Zorg dat je Micro 4/3 camera in de ‘Bulb’ (B) stand staat. Als je deze modus niet hebt, kun je het beste een lange sluitertijd instellen. Denk hierbij aan twee of drie seconden.

Stap drie

Zorg dat je lens op N of B staat. Je kunt deze keuze het beste door de hoeveelheid licht die je ter beschikking hebt laten bepalen.

Stap vier

Begin met het scherpstellen door de scherpstelring van je lens te gebruiken. De zoomfunctie van je 4/3 camera is hierbij vaak een handige functionaliteit!

Stap vijf

Sluit met de schuif van je lens na het scherpstellen de lenssluiter. Dit zorgt ervoor dat je vanaf nu niets ziet via je LCD-scherm of de elektronische zoeker.

Stap zes

Druk de sluiter van je camera in (terwijl hij nog in de b-modus staat) en houd de knop ingedrukt. Als je geen B-modus hebt maar gebruik maakt van een lange sluitertijd, dan bepaalt de ingestelde tijd hoe lang je hebt om gebruik te maken van de sluiterknop van je lens!

Stap zeven

Duw met je andere hand de sluiter van de lens naar beneden en maak zoveel foto’s als je zelf wilt. Als je klaar bent, haal je je camera van de bulb-modus of wacht tot de ingestelde tijd is afgelopen.

Stap acht

Geniet van je meervoudige belichting! En deel het resultaat op deze website.

geschreven op 2013-11-03 in #camera #experimental-lens-kit