Rubriek Nieuws: Nieuwe magazine richtlijnen (maart 2012)

In de nieuwsrubriek vind je alle informatie over ontwikkelingen in de analoge fotografie en nieuws van Lomography zelf. Hier zie je de nieuwste analoge producten, lees je over projecten van de community en andere analoge enthousiastelingen over de hele wereld, bekijk je video’s en blijf je helemaal op de hoogte. Zelf een nieuwsbericht insturen? Lees dan onze richtlijnen.

Foto van mephisto19

Overzicht

 • Kijk eerst waar we naar op zoek zijn. We willen je natuurlijk wel voor je moeite belonen en je niet hoeven teleur te stellen omdat we je stuk niet kunnen plaatsen. Natuurlijk willen we je niet belemmeren in je persoonlijke stijl en artistieke vrijheid, maar toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je een artikel indient.
 • Voor je een artikel indient voor de nieuwsrubriek, moet je er zeker van zijn dat de inhoud in de eerste plaats nieuw is. Een nieuwsbericht gaat over iets dat zich zeer recent heeft afgespeeld, anders is het wellicht meer geschikt voor de Analogue Lifestyle rubriek. Je artikel moet feitelijk juist zijn en niet gebaseerd op je eigen mening. Gebruik zoveel mogelijk bronnen.
 • Een nieuwsbericht moet de lezer inzicht geven in een huidige trend, gebeurtenis of evenement uit de wereld van de analoge fotografie of gezien vanuit een analoog oogpunt. We willen alle manieren laten zien waarop analoge fotografie aan het groeien is en dat de toekomst absoluut analoog is!
Foto van lawypop

Je artikel indienen

Titel:

 1. Moet de onderwerp van je artikel uitdragen.
 2. Moet specifiek en catchy zijn.
 3. Voorbeeld:

LGS Istanbul
Istanbul Store bijna klaar
De Lomography Gallery Store Istanbul is bijna klaar!

Tags:

 1. Minimaal vijf woorden, in kleine letters, gescheiden door komma’s.
 2. Moeten betrekking hebben op je verhaal.
 3. Kunnen camera’s, filmtypes en technieken bevatten.
 4. Kunnen relevante zoektermen en verwante interesses bevatten..
 5. Voorbeeld:

lomography gallery store, istanbul, turkije, evenementen, grand opening, april 1, istanbul mall, winkel

Samenvatting:

 1. Geeft antwoord op de standaard wie, waar, wat, waarom en wanneer vragen.
 2. Moet bestaan uit maximaal 40 woorden of 2-3 zinnen.

Inhoud:

 1. Moet uit 100-300 woorden bestaan.
 2. Moet minimaal 5 foto’s en één zogenaamde header foto hebben, die dienst doet als coverfoto of thumbnail van je artikel. (Hieronder kun je lezen hoe je foto’s toevoegt). Alle foto’s moeten minimaal 576px in de breedte zijn.
 3. Moet goed geschreven, helper en beknopt zijn. Probeer gestructureerd, interessant en informatief te schrijven, en vergeet niet de standaard grammaticaregels in acht te nemen. Onze Magazine Editors lopen je artikel altijd even na en maken het waar nodig beter leesbaar.
 4. Sluit altijd af met een conclusie en geef de lezer iets mee om over na te denken. Als je wilt, kun je je artikel afsluiten met een vraag waar mensen onder je artikel op kunnen reageren.

Tips voor het schrijven van nieuwsberichten:

 1. Je hoeft jezelf als schrijver niet persoonlijk voor te stellen. Focus je op het onderwerp van het stuk dat je schrijft. Gaat het om een interview, stel de geïnterviewde kort en in de derde persoon voor. Gaat het om een product of evenement, vergeet dan niet wat achtergrondinformatie te geven.
 2. Zorg ervoor dat je stuk over een “nieuwswaardig” onderwerp gaat. Maak duidelijk waarom dit relevant is om te publiceren.
 3. Gebruik je informatie die jij niet hebt geschreven, dan is dat plagiaat. Niet netjes! Uiteraard mag je bronnen gebruiken, maar geef die dan aan.
 4. Vermeld welke camera’s je hebt gebruikt en noem producten bij hun volledige naam. Gebruik je foto’s van anderen / andere sites, vermeld dan de bron.

*Stuur hier je nieuwsbericht in.*

Foto van makeyuu

De opmaak van je nieuwsbericht

Basiscodes:

 1. Wil je een dikgedrukte tekst, zet die dan tussen sterretjes zoals hier *een dikgedrukte tekst*, wat resulteert in een dikgedrukte tekst.
 2. Liever schuingedrukt? Dan zet je de tekst tussen liggende streepjes, zoals hier _deze korte tekst_, wat resulteert in deze korte tekst.
 3. Een opsomming maken? Zet dan een sterretje voor elk item.

Foto’s:

 1. Voor de nieuwsrubriek moet je minimaal vijf foto’s uploaden, die minimaal 576px in de breedte zijn.
 2. Foto’s uploaden: Op het formulier vind je de zogenaamde assets tool om je foto’s te uploaden. Klik op de “Browse & Upload” knop om de foto’s die je voor je artikel wilt gebruiken te selecteren.
 3. Foto’s toevoegen: Gebruik [Photo:foto-ID-nummer-aan-het-eind-van-de-URL] om een foto van je LomoHome toe te voegen, of [Asset:asset-nummer-van-geüploade-foto] om een foto die je via het formulier hebt geüpload toe te voegen. Gebruik je twee of meer foto’s onder elkaar, dan moet je ze al gallery toevoegen.
 4. Een gallery toevoegen: Gebruik [Photos:foto-ID-nummers-aan-het-eind-van-de-URLs] om foto’s van je LomoHome toe te voegen, of [Assets:asset-nummers-van-geüploade-foto’s] om foto’s die je via het formulier hebt geüpload toe te voegen.
 5. Onderschriften toevoegen: Om een onderschrift bij een foto te plaatsen, voeg je simpelweg de tekst toe meteen onder de fotocode. Als je foto’s van een andere websites gebruikt, verwijs dan naar die site met een link. (Lees hieronder hoe je links moet maken)

Filmpjes:

 1. Wil je een filmpje van je LomoHome toevoegen, gebruik dan deze code: [Movie:nummer-van-filmpje]
 2. Wil je een filmpje van YouTube of Vimeo toevoegen, gebruik dan deze code: [Movie:URL-van-het-filmpje-op-YouTube-of-Vimeo]

Links:

 1. Wil je een link toevoegen, zet dan “aanhalingstekens” voor en na het woord waar je een link van wilt maken, gevolgd door een dubbele punt en de URL waar je naar wilt linken.
 2. Voorbeeld:
  "Lomography":http://www.lomography.nl

Bronnen:

 1. Als je informatie van andere bronnen gebruikt om je te helpen je artikel te schrijven, moet je die vermelden aan het eind van je artikel.
 2. Voorbeeld:
  _Alle informatie in dit artikel is afkomstig van "Website A":http://www.websiteA, "Website B":http://www.websiteB, "Website C":http://www.websiteC._
Foto van rexhibitionist

Belangrijk

 1. Niet alleen letten de Magazine Editors op de hierboven genoemde richtlijnen, ze kijken ook naar:
  Creativiteit: interessante en fantasierijke kijkjes op “standaard” zaken
  Originaliteit: verfrissend, anders, onconventioneel
  Relevantie: relevante en boeiende stukken (requested posts)
  Kwaliteit: samenhangend, grammaticaal correct en prettig leesbaar
 2. De Magazine Editors geven een hogere prioriteit aan artikelen die vallen onder de huidige verzoekjes. Gepubliceerde verzoekjes krijgen tien Piggy Points.
 3. Gepubliceerde algemene artikelen, die niet voldoen aan de verzoekjes, krijgen vijf Piggy Points.
 4. De Magazine Editors behouden het recht om artikelen die niet aan de richtlijnen voldoen te weigeren.
Credits: rexhibitionist

Voorbeelden van nieuwsberichten

 1. Actualiteit: Alles dat nu “hip & happening” is en betrekking heeft op Lomography.
  _'Hotter Than Sahara' Weather This Summer_
 2. Lomography Shop & Workshop Updates Find out what’s going on at Lomography Gallery Stores all around the world, as well as recaps of past get-togethers.
  _Lomography Spain Presents El Consultorio Workshops_
  _Hiyyaaakk! The Ninja Diana F+ Workshop_
 3. Projecten & Special interest stukken: Interessante projecten van analoge enthousiastelingen over de hele wereld.
  _The Retired Policeman Who Shot a Bullet Through a Drop of Water_
 4. Gespot: Lomography producten in de media. Of het nu een celeb met een Diana Mini of een Sprocket Rocket in een modereportage is.
  _Spotted: Diana F+ Glow in the Dark in DJ Medhi Video_'
 5. Evenementen: Kunst- of analoge fotografie-exposities in de nabije toekomst.
  _It Girls & Boys by Herb Ritts_

Commentaar, vragen of feedback? Alles wat ons kan helpen om het magazine nog beter te maken is van harte welkom! Stuur een mailtje naar netherlands@lomography.com als je iets in detail wilt bespreken!

geschreven op 2012-07-02 in #magazine #news