Rubriek Reviews: Nieuwe magazine richtlijnen (maart 2012)

In de Reviews rubriek kun je ons precies laten weten wat je vindt van je nieuwe Lomography speeltjes en alle andere analoge goodies die er zijn. In deze nieuwe richtlijnen laten we zien hoe een Review artikel eruit moet zien.

Overzicht

Met deze richtlijnen proberen we te laten zien hoe een artikel voor Reviews geschreven dient te worden. Natuurlijk willen we je niet belemmeren in je persoonlijke stijl en artistieke vrijheid, maar toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je een artikel indient. Onthoud: dit zijn richtlijnen, geen strikte regels. We willen vooral dat je lol hebt tijdens het schrijven, dus ga snel aan de slag.

Vertel ons op welke manier(en) analoog en analoge fotografie in het bijzonder een deel uitmaken van je leven. Wees creatief, en vergeet niet om belangrijke details, zoals je achtergrond, ervaringen en welk materiaal je hebt gebruikt toe te voegen aan je artikel. En vergeet je eigen mening niet! ;)

Je artikel indienen

Titel:

 1. Moet de boodschap van je artikel uitdragen.
 2. Moet specifiek zijn.
 3. Moet de naam van de camera, film of accessoire bevatten
 4. Voorbeeld:

Verlopen Fujichrome Provia 400X
Een geschikte film voor portretten
Verlopen Fujichrome Provia 400X: Een film die aardtinten benadrukt

Tags:

 1. Minimaal vijf woorden, in kleine letters, gescheiden door komma’s.
 2. Moeten betrekking hebben op je verhaal.
 3. Kunnen camera’s, filmtypes en technieken bevatten.
 4. Kunnen relevant zoektermen en verwante interesses bevatten..
 5. Voorbeeld:

35mm, cross processing, twin lens reflex, sprockets, vignetten

Waar wil je een review over schrijven:

 1. Kies een camera, film of accessoire uit het drop-down menu.
 2. Staat het item dat je wilt reviewen er niet bij, stuur ons dan een berichtje!

Samenvatting:

 1. Geeft antwoord op de standaard wie, waar, wat, waarom en wanneer vragen.
 2. Moet bestaan uit maximaal 40 woorden of 2-3 zinnen.
 3. Moet verschillen van de inhoud.

Inhoud:

 1. Moet uit 200-500 woorden bestaan.
 2. Moet minimaal 10 foto’s en één zogenaamde header foto hebben, die dienst doet als coverfoto of thumbnail van je artikel. (Hieronder kun je lezen hoe je foto’s toevoegt). Alle foto’s moeten minimaal 576px in de breedte zijn.
 3. Moet goed geschreven, helper en beknopt zijn. Probeer gestructureerd, interessant en informatief te schrijven, en vergeet niet de standard grammaticaregels in acht te nemen. Onze Magazine Editors lopen je artikel altijd even na en maken het waar nodig beter leesbaar.
 4. Sluit altijd af met een conclusie en geef de lezer iets mee om over na te denken. Als je wilt, kun je je artikel afsluiten met een vraag waar mensen onder je artikel op kunnen reageren.

*Stuur hier je review in.*

De opmaak van je review

Basiscodes:

 1. Wil je een dikgedrukte tekst, zet die dan tussen sterretjes zoals hier *een dikgedrukte tekst*, wat resulteert in een dikgedrukte tekst.
 2. Liever schuingedrukt? Dan zet je de tekst tussen liggende streepjes, zoals hier _deze korte tekst_, wat resulteert in deze korte tekst.
 3. Een opsomming maken? Zet dan een sterretje voor elk item.

Foto’s:

 1. Voor de reviews rubriek moet je minimaal tien foto’s uploaden, die minimaal 576px in de breedte zijn.
 2. Foto’s uploaden: Op het formulier vind je de zogenaamde assets tool om je foto’s te uploaden. Klik op de “Browse & Upload” knop om de foto’s die je voor je artikel wilt gebruiken te selecteren.
 3. Foto’s toevoegen: Gebruik [Photo:foto-ID-nummer-aan-het-eind-van-de-URL] om een foto van je LomoHome toe te voegen, of [Asset:asset-nummer-van-geüploade-foto] om een foto die je via het formulier hebt geüpload toe te voegen. Gebruik je twee of meer foto’s onder elkaar, dan moet je ze al gallery toevoegen.
 4. Een gallery toevoegen: Gebruik [Photos:foto-ID-nummers-aan-het-eind-van-de-URLs] om foto’s van je LomoHome toe te voegen, of [Assets:asset-nummers-van-geüploade-foto’s] om foto’s die je via het formulier hebt geüpload toe te voegen.
 5. Onderschriften toevoegen: Om een onderschrift bij een foto te plaatsen, voeg je simpelweg de tekst toe meteen onder de fotocode. Als je foto’s van een andere websites gebruikt, verwijs dan naar die site met een link. (Lees hieronder hoe je links moet maken)

Filmpjes:

 1. Wil je een filmpje van je LomoHome toevoegen, gebruik dan deze code: [Movie:nummer-van-filmpje]
 2. Wil je een filmpje van YouTube of Vimeo toevoegen, gebruik dan deze code: [Movie:URL-van-het-filmpje-op-YouTube-of-Vimeo]

Links:

 1. Wil je een link toevoegen, zet dan “aanhalingstekens” voor en na het woord waar je een link van wilt maken, gevolgd door een dubbele punt en de URL waar je naar wilt linken.
 2. Voorbeeld:
  "Lomography":http://www.lomography.nl

Bronnen:

 1. Als je informatie van andere bronnen gebruikt om je te helpen je artikel te schrijven, moet je die vermelden aan het eind van je artikel.
 2. Voorbeeld:
  _Alle informatie in dit artikel is afkomstig van "Website A":http://www.websiteA, "Website B":http://www.websiteB, "Website C":http://www.websiteC._

Belangrijk

 1. Niet alleen letten de Magazine Editors op de hierboven genoemde richtlijnen, ze kijken ook naar:
  Creativiteit: interessante en fantasierijke kijkjes op “standaard” zaken
  Originaliteit: verfrissend, anders, onconventioneel
  Relevantie: relevante en boeiende stukken (requested posts)
  Kwaliteit: samenhangend, grammaticaal correct en prettig leesbaar
 2. De Magazine Editors geven een hogere prioriteit aan artikelen die vallen onder de huidige verzoekjes. Gepubliceerde verzoekjes krijgen tien Piggy Points.
 3. Gepubliceerde algemene artikelen, die niet voldoen aan de verzoekjes, krijgen vijf Piggy Points.
 4. De Magazine Editors behouden het recht om artikelen die niet aan de richtlijnen voldoen te weigeren.

Voorbeelden van reviews

 1. Camera review:
  Yashica Electro 35 GSN: My Redscale Buddy
 2. Film review:
  Expired Porst Chrome X 100: A Golden Wonder
 3. Accessoire review:
  Lomography Diana Fisheye Lens: Your World in a Bubble

Commentaar, vragen of feedback? Alles wat ons kan helpen om het magazine nog beter te maken is van harte welkom! Stuur een mailtje naar netherlands@lomography.com als je iets in detail wilt bespreken!

geschreven op 2012-07-02 in #magazine #news