Rubriek Analogue Lifestyle: Nieuwe magazine richtlijnen (maart 2012)

De Analogue Lifestyle rubriek is er speciaal voor al die communityleden en andere analoge enthousiastelingen die willen delen en ontdekken wat er in de wereld gaande is. Van korte essays en persoonlijke verhalen tot special interest stukken en kritieken, in deze rubriek nemen we alles wat analoog is onder de loep.

Overzicht

Deze richtlijnen laten je zien waar we naar op zoek zijn voor onze Analogue Lifestyle rubriek. Natuurlijk willen we je niet belemmeren in je persoonlijke stijl en artistieke vrijheid, maar toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je een artikel indient. Onthoud: dit zijn richtlijnen, geen strikte regels. We willen vooral dat je lol hebt tijdens het schrijven, dus ga snel aan de slag.

Vertel ons op welke manier(en) analoog en analoge fotografie in het bijzonder een deel uitmaken van je leven. Wees creatief, en vergeet niet om belangrijke details, zoals je achtergrond, ervaringen en welk materiaal je hebt gebruikt toe te voegen aan je artikel. En vergeet je eigen mening niet! ;)

Je artikel indienen

Titel:

 1. Moet de boodschap van je artikel uitdragen.
 2. Moet specifiek zijn.
 3. Voorbeeld:

Mijn enige echte LC-A+
Love at First Lomo
Love at First Lomo: Mijn enige echte LC-A+

Tags:

 1. Minimaal vijf woorden, in kleine letters, gescheiden door komma’s.
 2. Moeten betrekking hebben op je verhaal.
 3. Kunnen camera’s, filmtypes en technieken bevatten.
 4. Kunnen relevant zoektermen en verwante interesses bevatten..
 5. Voorbeeld:

zwart/wit fotografie, klassieke fotografen, festivals, portretten, vintage

Samenvatting:

 1. Geeft antwoord op de standaard wie, waar, wat, waarom en wanneer vragen.
 2. Moet bestaan uit maximaal 40 woorden of 2-3 zinnen.
 3. Moet verschillen van de inhoud.

Inhoud:

 1. Moet uit 200-500 woorden bestaan.
 2. Moet minimaal 10 foto’s en één zogenaamde header foto hebben, die dienst doet als coverfoto of thumbnail van je artikel. (Hieronder kun je lezen hoe je foto’s toevoegt). Alle foto’s moeten minimaal 576px in de breedte zijn.
 3. Moet goed geschreven, helper en beknopt zijn. Probeer gestructureerd, interessant en informatief te schrijven, en vergeet niet de standard grammaticaregels in acht te nemen. Onze Magazine Editors lopen je artikel altijd even na en maken het waar nodig beter leesbaar.
 4. Sluit altijd af met een conclusie en geef de lezer iets mee om over na te denken. Als je wilt, kun je je artikel afsluiten met een vraag waar mensen onder je artikel op kunnen reageren.
  *Dien hier je Analogue Lifestyle artikel in.*

De opmaak van je Analogue Lifestyle artikel

Basiscodes:

 1. Wil je een dikgedrukte tekst, zet die dan tussen sterretjes zoals hier *een dikgedrukte tekst*, wat resulteert in een dikgedrukte tekst.
 2. Liever schuingedrukt? Dan zet je de tekst tussen liggende streepjes, zoals hier _deze korte tekst_, wat resulteert in deze korte tekst.
 3. Een opsomming maken? Zet dan een sterretje voor elk item.

Foto’s:

 1. Voor de lifestyle rubriek moet je minimaal tien foto’s uploaden, die minimaal 576px in de breedte zijn.
 2. Foto’s uploaden: Op het formulier vind je de zogenaamde assets tool om je foto’s te uploaden. Klik op de “Browse & Upload” knop om de foto’s die je voor je artikel wilt gebruiken te selecteren.
 3. Foto’s toevoegen: Gebruik [Photo:foto-ID-nummer-aan-het-eind-van-de-URL] om een foto van je LomoHome toe te voegen, of [Asset:asset-nummer-van-geüploade-foto] om een foto die je via het formulier hebt geüpload toe te voegen. Gebruik je twee of meer foto’s onder elkaar, dan moet je ze al galerie toevoegen.
 4. Een gallery toevoegen: Gebruik [Photos:foto-ID-nummers-aan-het-eind-van-de-URLs] om foto’s van je LomoHome toe te voegen, of [Assets:asset-nummers-van-geüploade-foto’s] om foto’s die je via het formulier hebt geüpload toe te voegen.
 5. Onderschriften toevoegen: Om een onderschrift bij een foto te plaatsen, voeg je simpelweg de tekst toe meteen onder de fotocode. Als je foto’s van een andere websites gebruikt, verwijs dan naar die site met een link. (Lees hieronder hoe je links moet maken)

Filmpjes:

 1. Wil je een filmpje van je LomoHome toevoegen, gebruik dan deze code: [Movie:nummer-van-filmpje]
 2. Wil je een filmpje van YouTube of Vimeo toevoegen, gebruik dan deze code: [Movie:URL-van-het-filmpje-op-YouTube-of-Vimeo]

Links:

 1. Wil je een link toevoegen, zet dan “aanhalingstekens” voor en na het woord waar je een link van wilt maken, gevolgd door een dubbele punt en de URL waar je naar wilt linken.
 2. Voorbeeld:
  "Lomography":http://www.lomography.com

Bronnen:

 1. Als je informatie van andere bronnen gebruikt om je te helpen je artikel te schrijven, moet je die vermelden aan het eind van je artikel.
 2. Voorbeeld:
  _Alle informatie in dit artikel is afkomstig van "Website A":http://www.websiteA, "Website B":http://www.websiteB, "Website C":http://www.websiteC._

Belangrijk

 1. Niet alleen letten de Magazine Editors op de hierboven genoemde richtlijnen, ze kijken ook naar:
  Creativiteit: interessante en fantasierijke kijkjes op “standaard” zaken
  Originaliteit: verfrissend, anders, onconventioneel
  Relevantie: relevante en boeiende stukken (requested posts)
  Kwaliteit: samenhangend, grammaticaal correct en prettig leesbaar
 2. De Magazine Editors geven een hogere prioriteit aan artikelen die vallen onder de huidige verzoekjes. Gepubliceerde verzoekjes krijgen tien Piggy Points.
 3. Gepubliceerde algemene artikelen, die niet voldoen aan de verzoekjes, krijgen vijf Piggy Points.
 4. De Magazine Editors behouden het recht om artikelen die niet aan de richtlijnen voldoen te weigeren.
Credits: sushi_9009

Voorbeelden van Analogue Lifestyle artikelen

 1. Interviews: Met professionele fotografen, prijswinnaars, fotojournalisten, etc. _Ellen Rogers: Instilled with Lustre and Wonder_
 2. Persoonlijke verhalen: Onderstaande voorbeelden zijn van lomografen, maar alle analoge helden zijn van harte welkom om een stukje in te dienen! _Shutter Stories: The Coron Sojourn_
 3. Projecten: Wat doen mensen om de analoge beweging springlevend te houden. _Eric Luk: 'as time goes by_'
 4. Speciale stukjes: Deze artikelen bekijken de analoge fotografie vanuit een uniek perspectief, of het nu gaat om historische stukken of een kijkje in de collectie van analoge verzamelaars. _Best of the Best: Brian Duffy_

Commentaar, vragen of feedback? Alles wat ons kan helpen om het magazine nog beter te maken is van harte welkom! Reageer onder dit artikel of stuur een mailtje naar netherlands@lomography.com als je iets in detail wilt bespreken!

geschreven op 2012-07-02 in #magazine #lifestyle