Rubriek Lomo Locaties: Nieuwe magazine richtlijnen (maart 2012)

Of ze nu vlakbij zijn of ver weg, onze Lomo Locaties zorgen ervoor dat je zin krijgt op om pad te gaan! In deze rubriek vind je allerlei leuke plekken, van bekende toeristenspots tot kleine, onbekende pareltjes – overal ter wereld. Of het nu om een lief klein cafeetje om de hoek gaat of een luxe reis naar een exotisch oord, je kunt al je favoriete locaties met ons delen.

Foto van satomi

Overzicht

Om de locaties rubriek nog boeiender en interessanter te maken, hebben we een duidelijker setje richtlijnen opgesteld. Dit betekent natuurlijk niet dat je beperkt wordt in je schrijverschap, we willen alleen dat de artikelen die worden ingediend meer op één lijn zitten, zodat de locaties rubriek nog beter wordt.

Uiteraard moet de info over de plekken die je deelt feitelijk juist zijn. Daarnaast moedigen we je aan om je verhaal creatief te brengen. Feiten zijn fijn, maar een artikel wordt nog leuker als je er een persoonlijk tintje aan geeft. Vertel ons je eigen tips en ervaringen, je mede-communityleden zullen je dankbaar zijn! En we blijven natuurlijk analoge nerds, dus we willen ook heel graag weten met welke camera en rolletjes je die te gekke foto’s bij je artikel hebt gemaakt.

Foto van b0rn2b1ush

Het locatieformulier invullen

Titel:

 1. Moet niet alleen de plaats waar je geweest bent benoemen.
 2. Moet creatief zijn en de interesse van de lezers wekken.
 3. Voorbeeld:

Taipei, Taiwan
Winkelen op de avondmarkten
Uniekje koopjes ontdekken op de avondmarkten van Taipei

Tags:

 1. Minimaal vijf woorden, in kleine letters, gescheiden door komma’s.
 2. Moeten betrekking hebben op je verhaal.
 3. Kunnen camera’s, filmtypes en technieken bevatten.
 4. Kunnen relevant zoektermen en verwante interesses bevatten..
 5. Voorbeeld:

kermis, coffee shops, bibliotheken, winkelcentra, parken

Samenvatting:

 1. Geeft antwoord op de standaard wie, waar, wat, waarom en wanneer vragen.
 2. Moet bestaan uit maximaal 40 woorden of 2-3 zinnen.
 3. Moet verschillen van de inhoud.

Inhoud:

 1. Moet uit minimaal 200 woorden bestaan.
 2. Moet minimaal 10 foto’s en een zogenaamde header foto hebben, die dient als de hoofdfoto en thumbnail van je artikel. (Hieronder lees je hoe je een foto kunt toevoegen). Alle foto’s moeten minimaal 576px in de breedte zijn.
 3. Moet goed geschreven, helper en beknopt zijn. Probeer gestructureerd, interessant en informatief te schrijven, en vergeet niet de standaard grammaticaregels in acht te nemen. Onze Magazine Editors lopen je artikel altijd even na en maken het waar nodig beter leesbaar.
 4. Sluit altijd af met een conclusie en geef de lezer iets mee om over na te denken. Als je wilt, kun je je artikel afsluiten met een vraag waar mensen onder je artikel op kunnen reageren.

*Stuur hier je Lomo Locatie in.*

Foto van upic

De opmaak van je artikel

Basiscodes:

 1. Wil je dat een gedeelte van de tekst vetgedrukt wordt, zet er dan sterretjes omheen.
 2. Liever schuingedrukt? Gebruik dan een liggend streepje, zoals hier.
 3. Een opsomming maken? Zet dan een sterretje voor elk item.

Foto’s:

 1. Voor de locaties rubriek moet je minimaal tien foto’s uploaden, die minimaal 576px in de breedte zijn.
 2. Foto’s uploaden: Op het formulier vind je de zogenaamde assets tool om je foto’s te uploaden. Klik op de “Browse & Upload” knop om de foto’s die je voor je artikel wilt gebruiken te selecteren.
 3. Foto’s toevoegen: Gebruik [Photo:foto-ID-nummer-aan-het-eind-van-de-URL] om een foto van je LomoHome toe te voegen, of [Asset:asset-nummer-van-geüploade-foto] om een foto die je via het formulier hebt geüpload toe te voegen. Gebruik je twee of meer foto’s onder elkaar, dan moet je ze al gallery toevoegen.
 4. Een serie toevoegen: Gebruik [Photos:foto-ID-nummers-aan-het-eind-van-de-URLs] om foto’s van je LomoHome toe te voegen, of [Assets:asset-nummers-van-geüploade-foto’s] om foto’s die je via het formulier hebt geüpload toe te voegen.
 5. Onderschriften toevoegen: Om een onderschrift bij een foto te plaatsen,voeg je simpelweg de tekst toe meteen onder de fotocode. Als je foto’s van een andere websites gebruikt, verwijs dan naar die site met een link. (Lees hieronder hoe je links moet maken)

Filmpjes:

 1. Wil je een filmpje van je LomoHome toevoegen, gebruik dan deze code: [Movie:nummer-van-filmpje]
 2. Wil je een filmpje van YouTube of Vimeo toevoegen, gebruik dan deze code: [Movie:URL-van-het-filmpje-op-YouTube-of-Vimeo]

Links:

 1. Wil je een link toevoegen, zet dan “aanhalingstekens” voor en na het woord waar je een link van wilt maken, gevolgd door een dubbele punt en de URL waar je naar wilt linken.
 2. Voorbeeld:

"Lomography":http://www.lomography.com

Bronnen:

 1. Als je informatie van andere bronnen gebruikt om je te helpen je artikel te schrjven, moet je die vermelden aan het eind van je artikel.
 2. Voorbeeld:

_Alle informatie in dit artikel is afkomstig van "Website A":http://www.websiteA, "Website B":http://www.websiteB, "Website C":http://www.websiteC._

Foto van upic

Voorbeelden van locatie artikelen

 1. City Guide stukken: af en toe maken we hier bij Lomography onze speciale Lomography City Guides en natuurlijk kunnen we dat niet zonder onze community. We verzamelen dan alle artikelen en foto’s van bepaalde steden die op de website staan en die geven we een mooi plekje in het boek. Vandaar dat we iedereen aanmoedigen die in de stad in kwestie is geweest (of beter nog, er woont) om heel veel locaties in te dienen – van kleine obscure eettentjes tot wereldberoemde toeristische trekpleisters. Zorg dat je je aan de algemene richtlijnen houdt om te zorgen dat je City Guide artikel wordt gepubliceerd.
 2. Verzoekjes: elke maand zetten we een aantal verzoekjes uit, zo ook voor onze locaties rubriek. Zo willen we in de zomer graag leuke strandjes en terrassen zien, terwijl we in de winter meer op zoek zijn naar ijspret. Voldoet je artikel aan één van onze verzoekjes, dan verdien je extra piggies.
 3. Alledaagse locaties: we hebben vijf verschillende categorieën bedacht waar de meeste artikelen onder kunnen vallen: Urban avonturen, Eten en drinken, Weg uit de stad, Een avondje stappen en Lokale geneugten. Leef je uit met locaties uit je eigen stad, uit je verleden of zelfs van toekomstige reizen. Geen idee in welke categorie je artikel precies valt? No worries! Dat lossen onze Magazine Editors wel op.

Belangrijk

 1. De Magazine Editors geven een hogere prioriteit aan artikelen die vallen onder de huidige verzoekjes. Gepubliceerde verzoekjes krijgen tien Piggy Points.
 2. Gepubliceerde algemene artikelen, die niet voldoen aan de verzoekjes, krijgen vijf Piggy Points.
 3. De Magazine Editors behouden het recht om artikelen die niet aan de richtlijnen voldoen te weigeren.

Commentaar, vragen of feedback? Alles wat ons kan helpen om het magazine nog beter te maken is van harte welkom! Reageer onder dit artikel of stuur een mailtje naar netherlands@lomography.com als je iets in detail wilt bespreken!

geschreven op 2012-06-06 in #magazine #locations