Waarom krijg ik mijn negatieven terug zonder afbeeldingen?

Nietgetreurd als je eerste paar rolletjes mislukken. De meeste lomografen, als niet alle, krijgen een paar mislukte rolletjes terwijl ze aan hun camera wennen.

Als je film transparant terugkomt (zwarte of onderbelichte prints): onthoud dat je Lomography camera van licht houdt! Ze zijn dol op zonlicht. Als je een langzamere film gebruikt (ISO 100 of 200) moet je het zonlicht opzoeken om goede foto’s te krijgen. Voor de meeste van onze camera’s (Supersampler, Oktomat, Fisheye 1 en 2, Actionsampler, Diana F+ etc.) raden we aan een 400 ISO film te gebruiken om zeker te weten dat je film belicht wordt, of het nu regent of dat de zon schijnt.

Als je zeker weet dat je de geschikte snelheid film hebt in de juiste lichtonstandigheden, kijk je naar de sluiter. Als de sluiter van je camera niet opengaat, kan je film ook niet belicht raken en dus ook geen foto maken! Open de achterkant van je camera (zonder film erin natuurlijk), druk op de ontspanknop en kijk door de lens. Je zou heel even een lichte cirkel moeten zien verschijnen en weer verdwijnen. Als de sluiter niet open en weer dicht gaat, zoek dan je Lomography.com ordernummer op en neem contact met ons op!

Als je je film zwart terugkrijgt (witte of overbelichte prints): Lomography camera’s houden van licht maar te veel licht kan je foto verpesten! Zorg ervoor dat je de juiste snelheid film voor de camera gebruikt en rekening houst met de lichtomstandigheden. Een Fisheye camera kan erg goed werken met 400 ISO film in de felle zon maar als er veel zon is kan zelfs een 800 ISO film je foto’s overbelichten!

Als je zeker weet dat je de juiste snelheid film voor je camera en de lichtomstandigheden gebruikt, check dan of je camera niet op de “B” of bulbstand staat. Een lange belichting in fel zonlicht met een snelle film kan je film binnen een seconde overbelichten! Dit komt wel eens voor bij de Fisheye 2, de Diana F+ en de Holga camera’s. Zet je camera simpelweg op de “N” of normale stand, open de achterkant van je camera (zonder film erin natuurlijk) en druk op de ontspanknop. Kijk door de lens terwijl je dit doet en je zou kort een lichte cirkel moeten zien verschijnen en weer verdwijnen. Als je camera op de “N”-stand staat en de sluiter openblijft zolang je de ontspanknop indrukt, is je camera mogelijk defect. Zoek je Lomography.com ordernummer op en neem contact met ons op!

geschreven op 2012-05-25 in #lomo-lc-a #film