Hoe sluit ik de zoeker-adapter en de zoeker aan op mijn Diana F+?

Om de zoeker-adapter aan te sluiten, draai je het wieltje bovenop de adapter tegen de klok in (naar de positie van 9 en 3 uur) om hem van het slot te halen. Op de achterkant van de adapter staat “Camera back” – zodat je weet hoe hij er op moet.

Sluit de voorkant van de adapter eerst aan – hij past precies met de voorste zoeker. Nu druk je voorzichtig de achterkant van de adapter naar beneden totdat hij op zijn plek zit. De voor- en achterkant van de zoeker-adapter hebben kleine vierkantjes die uitsteken en hem precies op de plek houden van de voor- en achterkant van de camera. Draai het bovenste wieltje met de klok mee (naar de positie van 12 en 6 uur) om hem weer te locken.

Nu dat gedaan is, schuif je de bijgeleverde zoeker in de plastic shoe aan de linkerkant van de zoeker-adapter.
Wat betreft de 20mm Fisheyelens-zoeker, de zilveren ring op de Fisheye zoeker moet naar voren wijzen.

Voor de 38mm lens-zoeker heeft de zoeker een kleiner frame binnenin wanneer je er doorheen kijkt. Dit frame is voor gebruik met de 55mm Diana F+ lens.
Met je 38mm lens gebruik je het volledige frame van de zoeker (alles dat je kan zien). Deze zoeker is gekalibreerd voor het grote 12-shot Diana F+ formaat (52×52mm).

Voor de 55mm lens-zoeker heeft de zoeker een kleiner frame binnenin wanneer je er doorheen kijkt. Dit frame is voor gebruik met de 55mm Diana F+ lens.

Voor de 110mm lens heb je geen extra zoeker nodig. De zoeker is gekalibreerd voor het grote 12-shot Diana F+ formaat (52×52mm). Wanneer je een object van dichtbij schiet (1-2m), richt je lens dan iets naar boven en zorg ervoor dat de lens, en niet alleen de zoeker, gericht is op het hoofd van je subject (of waar je het accent van de foto wilt leggen).

geschreven op 2012-03-02 in #camera #diana-f-plus