Waar kan ik mijn filmpjes laten ontwikkelen, scannen of afdrukken?

135 of 35mm kleurennegatief is vaak wel in te leveren bij de drogist om de hoek of bij een 1 uurservice. De meeste labs hebben tegenwoordig ook de mogelijkheid om je film te digitaliseren of klein af te drukken.

120 of middenformaat film, zwart wit, dia, crossen, rare afmetingen en dergelijke vereisen de hulp van een professioneel lab. Het beste kun je op zoek gaan naar een lab bij jou in de buurt en even naar binnen wandelen. Leg ze je filmpjes voor en overleg even of ze deze kunnen verwerken voor je. Communicatie is enorm belangrijk bij het inleveren van je film! Kun je geen lab in de buurt vinden? Dan zijn er tal van online / per post ontwikkel mogelijkheden te vinden.

Check ook de rubriek FotoLabs in ons magazine, voor ervaringen van lomografen uit de community bij lokale fotolabs. Deze rubriek wordt dagelijks aangevuld met nieuwe fotolabs en ook jij kan hier je eigen ervaringen met de rest van de community delen! Voeg zelf een FotoLab toe.

“Ook kun je rolletjes door de professionals van Lomography laten ontwikkelen in Wenen bij het LomoLab! Dan weet je zeker dat er mensen aan zitten die er verstand van hebben!

Dr. Lab en zijn assistente

geschreven op 2012-02-22 in #lomo-lc-a #lomolab