Hoe werkt de Motorizer precies?

Met dit stappenplan leer je de standaard handelingen, zoals het laden van film:

Als je batterijen in de Motorizer van je Spinner 360° hebt gedaan, ben je ready to go:

  • Gebruik de aan/uit knop <6> om je Motorizer aan te zetten. Als je de batterijen goed hebt geplaatst, zal er een blauw lichtje gaan branden.
  • Kies voor ‘onafgebroken modus’ om de film goed te laden..
  1. Open het deurtje van je camera door de sluiting <13> ervan naar beneden te duwen.
  2. Trek het terugdraaihendeltje <15> omhoog, plaats je fotorollotje aan de linkerkant en druk de terugdraaihendel terug.
  3. Pak het stukje negatief dat uit je fotorolletje steekt en plaats het in de gleuf van de spoel <16>. Weet je niet wat de spoel is? Gebruik de knop op de afstandsbediening (nog steeds in de onafgebroken modus), dan zie je de spoel draaien. Als het goed is zie je een kleine tandje op de spoel <16>, deze pakt uiteindelijk de film. Let er op dat het zwarte strookje tussen de spoel <16> en de blootstellingsgleuf rechtop staat. Als dit allemaal klopt, probeer dan (nog steeds met het deurtje <13> open) de film met gebruik van de afstandsbediening <8> door te spoelen. Als je de stappen goed gevolgd hebt neemt de spoel nu de film over van het fotorolletje.
  4. Sluit nu het deurtje <13> en druk op de afstandsbediening <8> om de belichte film door te draaien. Je fotorolletje is nu goed geïnstalleerd en klaar voor gebruik!
  • Druk op de blauwe knop <7> van de afstandsbediening om foto’s te maken. Het blauwe lampje zal rood worden en de camera gaat ronddraaien.
  • Als het blauwe signaallichtje knippert terwijl de camera ronddraait, is het tijd om de batterijen te vervangen. Vervang alle batterijen tegelijkertijd en gebruik geen verschillende batterijen.

geschreven op 2012-02-17 in #camera #spinner360