Hoe maak ik een LomoKino film met iMovie?

Met de LomoKino is het mogelijk om op een bijzondere manier met 35mm fotorolletjes de filmwereld te betreden. Een cross processed comedy? Een redscale roman? Een zwart/wit drama? Alles is mogelijk! Of je nou een creatieve, experimentele stop-motion wilt maken of een fantastische gemonteerde film, het is allemaal mogelijk met een LomoKino. We hebben hier een stap voor stap handleiding die je helpt bij het maken van een LomoKino film met iMovie:

 1. Open iPhoto met behulp van je launchpad.
 2. Ga naar ‘Bestand’, ‘Importeer naar bibliotheek’ en selecteer daar je LomoKino fotoreeks. Klik vervolgens op ‘Importeer’.
 3. Als het importeren klaar is, start je iMovie op. Je kunt hier weer je launchpad voor gebruiken.
 4. Klik in het programma iMovie op ‘Archief’ en vervolgens op ‘Nieuwe gebeurtenis’. Geef je ‘gebeurtenis’ een naam in het ‘projecten’ scherm. Klik vervolgens de pictogram van het fototoestel. Deze is rechts te vinden.
 5. Klik in het fotoscherm op ‘Projecten’. Hier vind je nu je LomoKino reeks. Je reeks verschijnt in het venster onderaan.
 6. Sleep je LomoKino gebeurtenis naar het ‘Project’ venster. Je reeks zal verschijnen wanneer het importeren klaar is
 7. Ga vervolgens naar ‘Wijzig’ en klik daarna op ‘Selecteer alles’. Als je met je muis nu over de eerste clip gaat, verschijnen er blauwe optieknoppen. Klik hier op ‘fragmentaanpassingen’ en typ in het vakje waar ‘Duur’ voor staat 0,01s. Vink vervolgens het vakje voor ‘Voor alle stilstaande beelden’ aan.
 8. Ga hierna weer naar de blauwe optieknoppen en selecteer deze keer ‘Bijsnijden, Ken Burns & rotatie en klik in het voorbeeldscherm rechts op de ‘Passend-knop..
 9. Als je nu op de afspeelknop drukt zie je je LomoKino film.
 10. Ga vervolgens naar ‘Deel’ en selecteer in dit menu ‘Exporteer met Quicktime. Geef je film een naam en kies waar je het bestand wilt opslaan. Bij de exportopties kun je het formaat, de compressie-opties, de beeldsnelheid en de resolutie van je geëxporteerde film kiezen..
 11. Als je nu op ‘Bewaar’ klikt, begint het exporteren van je LomoKino LomoKino film.
 12. Zoek je LomoKino-bestand op, open het en geniet!

Bekijk hier het instructiefilmpje:

geschreven op 2011-11-29 in #camera #lomokino