Hoe creëer ik een LomoKino film met Windows Movie Maker?

Een LomoKino video maken met Windows Live Movie Maker is een eitje – Check dit instructiefilmpje voor Windows 7 gebruikers:


Windows Live Movie Maker installeren
Heb je geen Windows Live Movie Maker op je computer, zoek de software in een zoekmachine en klik op de link. Volg de volgende stappen:
1. Als je de browser hebt geopend klik je op de ‘Nu downloaden’ knop. Bewaar het bestand op je computer.
2. Dubbel klik op het gedownloade bestand om de installatie te starten.
3. Je kan er voor kiezen om niet alle software te installeren. Om een LomoKino video te maken heb je alleen Photo Gallery en Movie Maker nodig. De installatie kan even duren, afhankelijk van de snelheid van je internetconnectie.

Het creëren van een LomoKino film
Als de installatie is voltooid, open je Windows Live Movie Maker door te zoeken in de zoekbalk of door het programma te selecteren in de lijst met programma’s. Ga verder met de volgende stappen:
1. Klik op het rechter scherm en blader naar je LomoKino foto’s. Selecteer meerdere foto’s tegelijk door ‘shift’ ingedrukt te houden of druk op ‘Ctrl + A’.
2. Ga naar het tabblad ‘Bewerken’ en voer bij Weergaveduur ‘0.25’ in (dit is de laagste getal wat je kunt invoeren)
3. Ga naar het tabblad ‘Project’ en selecteer de verhouding 16:9 – Bij breedbeeld (16:9) zijn de zwarte balken smaller dan bij 4:3, als je de film hebt geüpload.
4. Druk links op de afspeelknop voor een preview van je LomoKino video.
5. Klik op het tabblad ‘Bestand’ en sla je film op – Selecteer één van voorgeselecteerde opties, geef je film een naam en sla hem op.
6. Als je film is opgeslagen kun je hem bekijken.

geschreven op 2011-11-18 in #camera #lomokino