Heb je al een account? Log in | Nieuw bij Lomography? Aanmelden | Lab | Huidige Site:

Met trots presenteren we onze nieuwe rubriek Kleuren, een geheel nieuwe visuele manier om de beste analoge foto's in ons archief te vinden. Ontdek alle Lomographs per kleur tint (zoals bij de eerste rij is aangegeven), of door te sorteren op zwart/wit (tweede rij), of eigenlijk iedere andere denkbare kleur (derde rij). Je kan ook gewoon zoeken op donkere foto's, lichte foto's, óf bekijk onze waanzinnige regenboog van Lomographs! Hier beneden zie de frequentie van de kleuren in al onze foto's die kleurinformatie bevatten.

Helderheid statistieken

Kleurstatistieken

Wat zijn Hex waarden?

Hex waarden zijn 6-cijferige nummers die primair gebruikt worden door web designers. Hexadecimaal nummers lopen van 0-9 gevolgd door A-F, en hex waarden zijn verdeeld in RGB en RR/GG/BB (dus FF0000 is 100% rood en 00FF00 is 100% groen). Op de hex kleurenpagina hebben we de top 1000 populairste Lomografische kleuren gerangschikt op populariteit.

Wat is een kleurtint?

De kleurtint van een foto is de pure kleur (100% helderheid en verzadiging) en wordt weer gegeven door middel van een cijfer tussen de 0° en 360°. Met zoektochten naar kleurtinten zal je stuiten op gecroste foto's met knallende kleuren. Op de kleurtint pagina hebben we een reeks met super verzadigde kleurenfoto's geplaatst, die je per kleurtint kan ontdekken.

Voorbeeld Hex waarden
De kleurtinten reeks

Fotokleur voorbeeld – een foto van ccwu

Dit is een toffe Horizon foto van ccwu waarbij de hoofdkleuren onderaan staan weer gegeven. De grootte van iedere kleurbalk laat zien hoe prominent de kleur in de foto is. Op de foto detail pagina van iedere foto die kleureninformatie bevat, zie je de prominente kleuren van de foto en kan je vanaf hier andere soortgelijke foto's bekijken.