Maak je eigen DIY ringflits voor je compact camera!

Wie zegt dat alleen een spiegelreflex voordeel heeft bij een ringflits? We hebben zojuist een tof DIY project gespot waarmee je ook je compact camera van een ringflits kan voorzien!

Nog geen week geleden gaven we jullie deze quick tipster over hoe je SLR te voorzien van een DIY ringflits. Vandaag zijn we weer terug met nog een DIY ringflits tipster, maar deze keer voor je compact camera.

Het gebruik van een flits kan je foto’s enorm beïnvloeden. Te weinig licht en je foto’s zijn onderbelicht, te veel licht en je hebt het omgekeerde probleem. Geen van beide gevallen is optimaal en wil je dus liever vermijden. En dit is precies de reden waarom Instructable user Alpacalypse dit project voor een goedkope ringflitser voor ons heeft uitgewerkt.

Wat heb je nodig:

  • Plastic pot
  • Zwart 35mm filmpotje/busje
  • Fototape
  • Aluminium folie
  • Bakpapier
  • 1/8" (ongeveer 3mm) dik kunststofplaat

Stappen:

1. Een zwart potje van een oud rolletje zal de geïmproviseerde lens voor je camera worden. Snijd het uiteinde af om ervoor te zorgen dat je lens goed zicht houdt. Controleer dit door door je camera te kijken en te zien of je nog steeds een duidelijk beeld krijgt. Meet de maximale lengte die de ‘lens’ kan hebben en snijd het potje op die lengte af.

2. Pak je plastic pot en snijd een gat in de bodem zo groot als je filmbusje dat je gebruikt. Het is beter als je een doorschijnende of matwitte pot gebruikt om het verspreidende effect van het licht te optimaliseren. Een elektrische zaag kan je helpen om dit netjes te doen.

3. Nadat je het gat voor je lens hebt gesneden moet je ervoor zorgen dat je ruimte maakt voor je camera door de plastic pot in vorm te snijden. Je kan ook een soort bedje of houdertje voor je camera maken met foam en stukken kunststof.

4. Vervolgens beplak je de binnenkant van je ring met folie. Plak de folie op zijn plaats met de tape. Maak de ringflitser met stukken kunststof aan de achterkant dicht zodat ’ie compleet is. Je kan ook bakpapier gebruiken aan de binnenkant om de ringflitser gelijkmatig licht te laten geven. Alpacalypse heeft hier de buitenkant van zijn DIY ringflitser met matzwarte verf afgewerkt waardoor deze er helemaal af uitziet!

Alsjeblieft, weer een project om je al knutselend van de straat te houden. Heb je er ook een gemaakt? Laat ons jouw eindresultaat zien. Lomo lekker door!

Alle informatie en foto’s in dit artikel komen van Instructables.

written by cheeo on 2014-06-25 #gear #tutorials #tipster #point-and-shoot #ring-flash #compact #flits

More Interesting Articles