Heb je al een account? Log in | Nieuw bij Lomography? Aanmelden | Lab | Huidige Site:

Ik heb nog wel eens problemen met het te ruim belichten van mijn film als ik dia film cross. In deze tipster leg ik je uit hoe ik met een rolletje 100 iso film en een belichting alsof het 200 iso is dit probleem oplos.

Met de eerste gecrosste rollen film die ik schoot met mijn LC-Wide kwam ik er achter dat ik enorm aan het overbelichten was. Niet handig en daarna besloot ik om de film (die 100 iso is) op 200 iso te belichten.

Ik ben enorm tevreden met de resultaten en hieronder kun je zien hoe het gegaan is. Ik gebruikte een rol Agfa Precisa CT 100.

De foto’s die ik binnen maakte zijn ook erg goed gelukt! Gelukkig heeft de LC-Wide een automatische belichting en daardoor zijn de foto’s een stuk helderder geworden dan ik gewend was.

Het is ook best praktisch om foto’s dubbel te belichten op deze manier. Hij stond toch al ingesteld op 200 iso, dus 2 plaatjes over elkaar moet kunnen. Toch?

Mijn tip? Als je LC-Wide stelselmatig diafilm overbelicht, stel dan gewoon de camera in op een hogere iso waarde!

geschreven door pearlgirl77 en vertaald door pretletterp

Plaats als eerste een reactie

Lees dit artikel in een andere taal

De originele versie van dit artikel is geschreven in: Deutsch. En het is vertaald in: 日本語, Türkçe, English, Français, Spanish & Italiano.