Heb je al een account? Log in | Nieuw bij Lomography? Aanmelden | Lab | Huidige Site:

Bubbelende foto's met bubbelfolie

Dit is een mislukte maar zeer mooie Tipster - probeer het zelf eens en neem nog dromerigere foto's dan ze al zijn!

Eerst wou ik proberen om enkele goede bokeh-shots te maken met mijn Diana Mini, zoals dit:

Gemaakt met mijn Olympus Trip 35

Na wat onderzoek op internet kwam ik er al snel achter dat dit niet echt mogelijk is omwille van de beperkte brandpuntsafstand- en diafragma-instellingen van deze camera. Terwijl ik mijn kamer aan het opruimen was schoot me plots iets te binnen. Ik vond een stuk bubbelfolie dat als bescherming in een pakketje was gebruikt. Ik plaatste de folie voor mijn gezicht en toen ik er doorheen keek kreeg de straatverlichting voor mijn huis plots een bokeh-effect.

Dus besloot ik te proberen hetzelfde bokeh-effect te creëren door de noppenfolie voor de lens van mijn Diana Mini te plaatsen, als volgt:

Nu begrijp ik wat een onzinnig idee dit wel was, maar het leverde wel interessante resultaten op! Voor de volgende foto’s gebruikte ik de kortste afstand, de bewolkte setting en ‘B’.

Probeer het zelf eens en maak een ultra-dromerige lomofoto’s!

geschreven door an_lai_drew en vertaald door sandravo

Plaats als eerste een reactie

Lees dit artikel in een andere taal

De originele versie van dit artikel is geschreven in: English. En het is vertaald in: Spanish, Türkçe & Deutsch.