Afscheidska-doosjes!

In maart dit jaar ben ik helaas wegbezuinigd bij mijn vorige werkgever. Omdat ik een enorme freubelkont ben, leek het mij leuk om mijn directe collega’s een kleinigheidje te geven als aandenken aan de drie jaar die we samen hebben gewerkt. En zoals iedereen wel kan raden moest er wel een analoog tintje aan zitten!

Een doosje vol verrassingen!

Al vrij snel wist ik dat ik iets wilde doen met analoge fotografie. Misschien iedereen een puzzel stukje cadeau geven die, als iedereen de stukjes bij elkaar legt, een grote foto met mijn olijke knar er op zou maken? Nee. Dat was net weer even een brug te ver. Maar wat dan? Wat wilde ik nou echt meegeven aan mijn oud-collega’s? Ik wilde iets persoonlijks maken, maar ook een leuk hebbedingetje om te bewaren. Niet te groot maar wel feestelijk (want werken met mij is gewoon een feestje).

Nachten heb ik er van wakker gelegen tot ik eens langs een zak met lege foto kokertjes liep in de gang. EUREKA! In die filmkokertjes kon ik natuurlijk allerlei leuke kleine dingetjes stoppen als cadeau en daarnaast kon ik er ook papiertjes in doen met een persoonlijke boodschap voor elk van mijn collega’s. Een topidee, al zeg ik het zelf, en ik ben enorm aan het knutselen geslagen.

Voor ome Jan

Allereerst heb ik alle kokertjes (liefst doorzichtige, maar helaas had ik er daar niet genoeg van) van een etiket voorzien met de naam van een collega. De etiketten heb ik lekker suf bij de HEMA gekocht en met een olijk lettertype op de computer in elkaar gedraaid en uitgeprint.

Lieve woorden, ik kan het wel!

Op gekleurd papier heb ik voor elk van mijn collega’s op een reep papier een persoonlijke boodschap gezet. Over avonturen die we beleefd hebben, hilarische situaties en ook woorden over wat ik zo waardeer aan die persoon als mens en professional. Daarnaast heb ik er nog een reepje papier in gedaan met mijn contactgegevens zodat ze me eens op konden zoeken.

Kleurrijke chaos

Het zag er enorm vrolijk uit met al die kleurtjes in de kokertjes! Maar toch vond ik het nog niet helemaal af. Wat is namelijk een leuk aandenken dat mensen ook echt zouden gebruiken? Wederom een eurekamomentje en ik bleef weer lekker dicht bij mijzelf. Een boekenlegger! Ik ben dol op lezen en daar werd ik ook wel eens mee geplaagd door mijn collega’s. Dus boekenleggers zouden het worden. Maar niet zomaar gekochte hoppakets lekker makkelijk boekenleggers, nee, die moest ik ook wel zelf in elkaar flansen uiteraard. En zo kwam mijn voorraad met haakgaren en linten te voorschijn en heb ik bloemetjesboekenleggers zitten haken als een malle.

Boekenleggers

Het eindresultaat is een hele doos vol vrolijk gekleurde papiertjes en haaksels en elk van mijn collega’s kreeg een lief woord en een aandenken van me. En ik? Ik ben gelijk van die dertig lege kokertjes af ;)

written by pretletterp on 2012-09-18 #gear #tutorials #diy #tutorial #tipster #decoration #nl #netherlands #nederland #dutch #holland #crochet #canisters #handicraft #requested-post #nld #afscheid #haken #kleurrijk #rolletjes #kadootjes #regular-contributors #creatief #creatief-met-lege-filmrolletjes #hoesjes #freubelen #creabea #cadeautjes

More Interesting Articles