Welke Lomography camera moet ik als eerste kopen?

Bij het zien van mooie foto’s wil je negen van de tien keer meteen weten met wat voor camera die foto is genomen. Om daar achter te komen vraag je verschillende mensen om tips en ze komen met tien verschillende Lomography camera’s aanzetten. Na wat rondgekeken te hebben in de Lomography Shop kan je al helemaal geen keuze meer maken. Wat is nou dé perfecte eerste aankoop?

Je hebt vast al iemand gezien met een opvallende camera die na het nemen van een foto het rolletje doorspoelt. Je vraagt je zeker af of al dat gedoe de moeite nog waard is gezien de nieuwe spiegelreflexen die er tegenwoordig zijn. Werk je digitaal kun je tegenwoordig namelijk ontelbaar veel foto’s maken en direct het resultaat zien. Daarnaast heb je geen ontwikkelkosten.

Het bewijs dat het gedoe de moeite waard is zie je vast wel eens op Facebook voorbij komen. Geweldige foto’s met allemaal hun eigen karakter. Je kunt met verschillende applicaties het effect proberen na te bootsen maar het ‘echte’ analoge effect zal met je iPhone apps nooit bereiken.

Credits: dzulfazly

Vervolgens duik je in de wereld van Lomography en kom je erachter dat er enorm veel camera’s zijn. Na een zoektocht in de Lomography shop lijkt een keuze haast onmogelijk.

Dit is het begin waar alle lomografen even doorheen moeten bijten. Je eerste aankoop van deze website is een duik in het diepe. Gelukkig lees je dit artikel want ik heb zelf inmiddels al aardig wat Lomo camera’s: de LC-A, Fisheye 2, Diana F+, Diana Mini, Supersampler en ga zo maar door. Ik heb bijna alle camera’s die op de website van Lomography te vinden zijn wel in mijn bezit of uitgeprobeerd.

Als je voor het eerst aan de slag gaat met fotorolletjes zal je waarschijnlijk twijfelen over het resultaat. Maar je wordt er vanzelf beter in. Het is logisch dat je in het begin nog moet wennen aan bijvoorbeeld je ISO-instellingen of de sluitertijd.

Maar wat is nou de ideale eerste Lomo camera? Mijn antwoord op deze vraag is: de Lomo LC-A+. Koop je de LC-A+? Dan hoef je alleen rekening met de brandpuntsafstand te houden.

Credits: dzulfazly

Maar hoe zit het dan met ISO? Kijk gewoon even naar het doosje van je fotorolletjes. Zie je dat getal? 100, 200, 400, 800 of 1600? Stel je camera gelijk aan de ISO-waarde die je op je fotorolletje ziet staan..

Credits: dzulfazly

Sluitertijd? Geen zorgen! De LC-A+ gaat daarmee zelf aan de slag. Zorg er gewoon voor dat je twee keer een klik hoort voordat je de knop van je camera loslaat.

Credits: dzulfazly

Scherpstellen? Gok gewoon de afstand tussen jezelf en datgene wat je wilt fotograferen. Aan de hand daarvan kun je je camera instellen.

Probeer op het begin vooral buiten met mooi weer te fotograferen. Dat is de gemakkelijkste situatie om in te fotograferen en zo voorkom je teleurstelling.

Credits: dzulfazly

Ik heb al verschillende camera’s maar fotografeer nog steeds veel met de LC-A+. Zorg er goed voor en lees het bijbehorende boekje even op je gemak door. Als je hem eenmaal doorhebt kun je geweldige foto’s maken!

Credits: dzulfazly

De Lomo LC-A+ staat bekend vanwege zijn geweldige eigenschappen: automatische belichting, verschillende ISO instellingen, meervoudige belichtingen en lange sluitertijden. Koop nu je eigen Lomo LC-A+!

written by dzulfazly on 2012-04-11 #gear #tutorials #camera #tipster #lomo #netherlands #nederland #dutch #holland #nld #which-camera-should-i-buy-first-lomography #eerste-camera #eerste-aankoop #beginnerscamera

More Interesting Articles