Heb je al een account? Log in | Nieuw bij Lomography? Aanmelden | Lab | Huidige Site:

Meer doen met dat redscale rolletje

Waarin onze held een aantal geheimen, tips en trucs van het vak prijs geeft om te proberen met je volgende rolletje redscale film.

Foto van rrohe

Net begonnen met redscale fotografie? Ervaring met redscale en zin om eens iets anders te proberen? Mooi, lees dan verder voor een aantal tips die je wellicht zullen helpen tijdens je volgende redscale avontuur.

Let there be light! Wist jij dat door het variëren van de hoeveelheid licht, het eindproduct drastisch anders uit kan pakken? Met net genoeg light om de film te belichten krijg je een hele monochrome rood/oranje/geel/goudkleurige foto. Wanneer je het sterk belicht krijg je een heel ander resultaat. Normaal gesproken zal het eindresultaat een bijna normaal ogende foto zijn, met wat oranje tinten of gloed.

De meeste redscale rolletjes zijn 400 ISO, aangepast om met 200 te fotograferen voor dat monochrome rode effect. Maar als je deze logica gebruikt voor andere snelheden, kan het resultaat variëren. Door met 800 te schieten krijg je een korrelig resultaat terwijl je met 160 een veel fijner resultaat krijgt. Kijk maar naar de onderstaande foto’s.

Diversiteit houdt je leven spannend. Net als bij de cross-processed diafilm, leveren verschillende merken (en zelfs verschillende modellen binnen dat merk) film hele uiteenlopende resultaten op als je ze als redscale film gebruikt. Kijk maar naar de kleurverschillen in de onderstaande foto’s.

Mijn laatste tip, probeer eens dubblele belichting op je redscale film. Hier zijn een paar foto’s die ik met de La Sardina genomen heb.

Hopelijk heb je wat aan mijn tips. Post vooral je eigen redscale shots bij de comments! Ik ben benieuwd hoe jij je redscale foto’s maakt.

geschreven door rrohe en vertaald door manon269

Plaats als eerste een reactie

Lees dit artikel in een andere taal

De originele versie van dit artikel is geschreven in: English. En het is vertaald in: Italiano, ภาษาไทย, 中文(繁體版), Deutsch, Spanish, 한국어 & Português.