Heb je al een account? Log in | Nieuw bij Lomography? Aanmelden | Lab | Huidige Site:

XPRO negatieven scannen

Ik vond het best lastig om mijn negatieven in te scannen na het cross-processen. Na verschillende resultaten met verschillende scanners, wist ik eindelijk hoe ik het moest aanpakken! Lees hier hoe ik het heb gedaan met mijn scanner.

Verschillende scanners, verschillend resultaat. Dit komt door de instellingen en ook door degene die de scanner gebruikt. Een subjectieve zaak dus. Cross-processing is een geweldige techniek om dia’s als kleurenfilm te ontwikkelen waarmee je super verzadigde, toffe foto’s krijgt. Maar als de scanner de resultaten verpest, wordt het nogal irritant. In dit filmpje laat ik je mijn methode zien om xpro negatieven in te scannen. Ik heb een Epson scanner gebruikt en een rolletje van Fuji Sensa, cross-processed natuurlijk.

Dit zijn de resultaten:

Ze zien er hier nog een beetje grof uit, dus ze kunnen nog worden bewerkt in Photoshop, maar niet te veel.

geschreven door pvalyk en vertaald door nin90

2 reacties

 1. marissa

  marissa

  Ik mis een beetje wat nou het bijzondere is in tegenstelling tot gewoon scannen?

  bijna 3 jaar geleden · rapporteer als spam
 2. s0y

  s0y

  En ik dacht 'bewerken in photoshop?!'..

  bijna 3 jaar geleden · rapporteer als spam

Lees dit artikel in een andere taal

De originele versie van dit artikel is geschreven in: English. En het is vertaald in: Deutsch, ภาษาไทย, Português, Italiano & Spanish.