Heb je al een account? Log in | Nieuw bij Lomography? Aanmelden | Lab | Huidige Site:

Een gids voor nachtfotografie

Als je aan nachtfotografie doet, is het erg belangrijk om een aantal tips en technieken te kennen die je helpen om prachtige foto's te krijgen. Hier zijn enkele tips die je kunt volgen als je 's nachts fotografeert.

Foto van hodachrome

Gebruik een statief
Het is erg handig om een statief te gebruiken voor nachtfoto’s. Het statief houdt je camera stabiel, wat resulteert in scherpere foto’s zonder vervaging. Toch zijn er ook mensen die geen statief hebben, en er zijn momenten waarop je graag een nachtfoto wil nemen en je er geen bij je hebt. Het is dan een idee om tegen een stabiele muur te leunen. Gebruik de muur om jezelf stabiel te houden terwijl je de foto neemt. Een ander idee is om een plat oppervlak te vinden om je camera op te zetten.

Foto van bkspicture

Gebruik de gloeilampstand
Als je camera een stand voor gloeilampfoto’s heeft, kun je die in je voordeel gebruiken als je ‘s nachts foto’s neemt. Deze stand laat langere sluitertijden toe, zodat je lichtsporen van autolampen, straatlantaarns en andere lichtgevende objecten kunt vastleggen. Je zult verbluffende nachtfoto’s krijgen als je de gloeilampstand gebruikt.

Foto van dogma

Schiet in de schemering
Iets anders dat je kunt overwegen is tijdens de schemering, als er nog wat licht over is, schieten. Dit zorgt ervoor dat je een beetje licht in je foto hebt, in plaats van grote zwarte vlakken. In de schemering fotograferen is ook perfect voor het fotograferen van water als je net wat reflectie van voorwerpen op het wateroppervlak kunt zien. Natuurlijk zijn sommige taferelen het best te fotograferen in het pikkedonker. De keuze is helemaal aan jou!

Dit zijn slechts een paar tips die je kunt gebruiken als je nachtfoto’s maakt. Het kost soms tijd om perfecte foto’s te nemen, maar je leert er ondertussen veel van!

geschreven door jeanmendoza en vertaald door keos-sophie

Plaats als eerste een reactie

Lees dit artikel in een andere taal

De originele versie van dit artikel is geschreven in: English. En het is vertaald in: Spanish, Deutsch, ภาษาไทย, Português, Italiano, 中文(繁體版), 日本語 & 한국어.