Verf de stad paars: De eerste indrukken van Lomochrome Purple

Na een flink aantal maanden lezen over de Lomochrome Purple XR 100-400 en het kijken naar veel foto’s op de website kan ik eindelijk zelf ook iets zeggen over de nieuwste Lomography film.

Credits: saidseni

Mijn eerste indrukken van de *Lomochrome Purple* waren niet heel spannend, maar dat gebeurt bij mij bij elke soort film die ik test. Het is pas na een tijdje dat ik terugkijk naar de foto’s en dan de schoonheid erin kan ontdekken. Met mijn eerste Lomochrome Purple film was dat niet anders.

Ik nam een rol mee op vakantie naar Sevilla en laadde mijn Horizon Kompakt ermee om ‘m voor de eerste keer te proberen. Het eerste advies dat ik zou willen geven aan iemand die deze film wil proberen is om ’m te gebruiken in een camera waarop je de instellingen kan aanpassen (sluitertijd en dergelijke). Kan dit niet dan krijg je foto’s met allemaal dezelfde tonen, tenzij je foto’s maakt van verschillende lichtsituaties. Waarschijnlijk was dit waarom ik de eerste keer niet heel enthousiast werd omdat mijn foto’s ongeveer dezelfde kleur waren.

Credits: saidseni

Mijn tweede advies is om de film te gebruiken op een plaats die je goed kent zodat je de kleurverschuivingen ziet. Deze film verandert sommige kleuren zo extreem en dat is mijn favoriete feature van de Lomochrome purple. Ik heb dit de eerste keer zelf niet gedaan, het was mijn allereerste keer in Sevilla en toen ik thuis de foto’s zag wist ik eigenlijk niet meer wat de originele kleuren van de onderwerpen op mijn foto’s waren.

Gelukkig ben ik een fervent lomograaf en was dit niet de enige film en camera die ik bij me had. Toen ik eindelijk mijn rol Fuji Pro 160S color negative had volgeschoten en had laten ontwikkelen, ontdekte ik dat veel van deze foto’s op dezelfde plek genomen waren als waar ik de Lomochrome had gebruikt: het prachtige Plaza de España.

Credits: saidseni

Intussen begrijp ik dat zodra je begrijpt hoe Purple de kleuren verandert, je er pas echt lol mee kan gaan hebben. Ik hoop dat ik de mogelijkheden kan laten zien met zowel mijn kleurnegatieven als Lomochrome Purple foto’s.

In deze eerste set kan je de kleurverschuivingen in de gebouwen zien. Ik denk ik wel kan zeggen dat oranje baksteen zalmroze wordt. Iets anders wat opvalt, iets wat ik ook erg waardeer in Lomochrome Purple, is hoe de kleur van het water eruitziet.

Foto’s gemaakt met Fuji Pro 160S (boven) en Lomochrome Purple 100-400 (onder)

Een paar van de dingen die iedereen op de foto zet met de Purple zijn bomen en planten. De film werd aangekondigd als zijnde geïnspireerd door infraroodfilm, de groene tinten zouden paars worden. Dat worden ze ook maar soms niet zo paars als ik had gehoopt. Maar serieus, ziet dat water er niet prachtig uit?

Foto’s gemaakt met Fuji Pro 160S (boven) en Lomochrome Purple 100-400 (onder)

Als ik de kleurnegatief foto’s met de Lomochrome Purple foto’s vergelijk zie ik dat grijs wat blauwer word, zoals je op de grond van het plein kunt zien. .

Foto’s gemaakt met Fuji Pro 160S (boven) en Lomochrome Purple 100-400 (onder)

Ik bewaarde mijn favoriete Purple truc voor het laatst: geIe dingen worden felroze, soms bijna rood of magenta. Moet je die wielen van de wagen zien!

Foto’s gemaakt met Fuji Pro 160S (boven) en Lomochrome Purple 100-400 (onder)

Ik heb twee dingen geleerd van het goed bestuderen van deze foto’s: ik moet meer gele objecten en water fotograferen met deze film. De volgende logische plaats voor mij om de film te gebruiken is het strand. Maar misschien is dat wat voor een review van mijn eerste Lomochrome Purple 120 rol.

written by saidseni on 2014-10-05 #gear #review #panoramic #horizon-kompakt #requested-post #35mm-films #lomochrome-purple

More Interesting Articles