Heb je al een account? Log in | Nieuw bij Lomography? Aanmelden | Lab | Huidige Site:

Verzoekjes voor november 2014

Bij het Lomography Magazine ben je verzekerd van een dikke groep lezers die jouw passie voor analoge fotografie delen! Tijd dus om jouw artikelen in te sturen en liefde en kennis te delen met andere lomografen! Naast een groot Nederlandstalig publiek spekken we ook je piggy spaarpot!

Foto van 007-0815-styler

Verzoekjes hebben we in vele soorten en maten en uiteraard krijgen jullie daar iets voor terug. Naast onze dank kun je voor elk artikel dat op onze verlanglijst staat op maar liefst 15 Piggy punten rekenen per artikel dat je instuurt!

Puur ter herhaling: Gebruik voor je artikelen alleen foto’s die je zelf gemaakt hebt. Gebruik je foto’s van iemand anders, of vanaf een andere website? Zorg er dan voor dat je toestemming vraagt aan de originele eigenaar en vermeld je bronnen.

Nieuws

Heb je een Lomography camera, tas, shirt, button, lens of theekopje gespot in het wild? Geef die analoge wondertjes aan ons door via een email aan: tips@lomography.com. Jij krijgt de props voor elke tip waar we daadwerkelijk iets mee doen!

Analoge Lifestyle

 • Analogue Circus: Op 6 november viert de Lomography Store in Amsterdam zijn 3e verjaardag! Zorg dat je erbij bent – dit analoge circus wil je niet missen. We zullen een live wedstrijd houden. Jij gaat met een Lomography camera naar huis als jij op deze avond de meeste briljante fotostrip weet te maken in de photoautomat. De opdracht? Show ons je gekste poses in je allerbeste circus outfit! Tegen het einde van de avond kiezen we de lucky winnaar. Entree en deelname is gratis en we beginnen om 17.00 uur. Voor meer info klik je hierrrrr. Uiteraard maak jij daarna een vet fotoverslag van jouw overwinning, dan kunnen de losers ook een beetje in de feestvreugde delen.
 • Analoog dagboek: We zijn benieuwd hoe jouw leven er uit ziet en hoe lomography daar een rol in speelt! Camera altijd bij je? Ga je vaak de hort op en waar ga je dan heen? Kortom: hoe ziet een dagje uit jouw leven er uit? Schiet een rolletje vol en vertel ons wat er zo bijzonder is aan jouw dag.
 • Grote gebeurtenissen: Of het nu een concert, filmpremiere, festival of voetbalwedstrijd is. Leg het vast en deel het met ons! Welke markante figuren trof je er aan, of ben je er zelf een?
 • Hallo-Halloween: Je hebt ongetwijfeld een Halloween feestje bezocht eind oktober, en dat betekent dat er foto’s van zijn! Ja toch? Hoe vet was jouw party en waren er veel mensen verkleed? Maak je er een echt horrorfeest van of was het vooral knus en gezellig? Laat zien die foto’s!
 • Verse Film: We zijn altijd benieuwd wat jullie allemaal uitgespookt hebben en willen dan ook graag jullie allernieuwste foto’s zien. Kom maar door met die verse filmpjes!

Voeg een lifestyle artikel toe
Lees de lifestyle richtlijnen

Lomo Locaties

 • Spookachtige stekjes Iedere stad heeft zo zijn spooktastische plekken. In de ene stad is het een oud herenhuis dat al jaren leeg staat, in de ander de legende over een horde bokkenrijders. Wat is het spookverhaal uit de streek waar jij vandaan komt? En heb jij het lef om die plekken op te zoeken met je camera?
 • Feestelijke voorbereidingen: December staat al weer bijna voor de deur. Ben jij al plannen aan het maken? Tof idee voor oud en nieuw? Of ga je dit jaar stiekem er tussenuit om ergens op een strand een kerstboom op te tuigen?
 • Herfstachtige hangplekken: Hier en daar begint het af te koelen en wij zijn benieuwd hoe jij je vrije tijd nu door brengt. Hangen in het park begint een beetje druilerig te worden, en een toevoer van warme chocolademelk, thee of koffie is wel zo prettig. Wat is jouw herfstachtige hangplek? Tip hem ons, dan komen we gezellig een kopje met je mee drinken.
 • Lomography dagtripjes: Vorig jaar vroegen we jullie al naar de beste dagtrips in de grootste steden van de wereld. Dit jaar willen we graag zien welke andere plekken jullie aan te raden hebben. Wat MOETEN we gezien hebben als we in jouw stad of dorp zijn aanbeland?
 • Photoautomat Amsterdam: Sinds kort kun je in de Lomography Store in Amsterdam gaan zitten in een echte photoautomat. Een ouderwets beestje dat ter plekke je fotostrip voor je ontwikkeld. Hij is écht supervet en zeker een bezoek waard. Kom dus naar de Herengracht en laat ons het resultaat van jouw bezoek zien! Als je mazzel hebt zijn ze net de chemicaliën aan het bijvullen en kun je een kijkje nemen hoe zo’n ding in zijn werk gaat.

Voeg een locatie toe
Lees de locatie richtlijnen

Tipsters

 • Instant Tips: Het blijft een apart slag mensen, die ‘klaar terwijl je wacht’ types. Toch winnen de Fuji’s, Polaroids en de nieuwste telg, te Lomo’Instant aan populariteit. En terecht! Kom maar door met die briljante tips voor instant intense foto’s.
 • Lomo’Instant Tips: Ben jij een van die bofbipsen die met de Kickstarter actie een Lomo’Instant heeft weten te bemachtigen én is hij zojuist bij je binnen gekomen?! We zijn jaloers. Intens jaloers. Maar het geeft je wel een voordeel; nu kun jij ons precies vertellen welke truukjes jij al uitgehaald hebt met je nieuwe camera!
 • Darkroom tips: Tja, de dagen worden korter en korter, de klok is verzet en wij gaan er van uit dat jij niet bang bent voor het donker. Deel jouw tips voor de donkere kamer met je mede lomografen!
 • Binnenpretjes: Als er weinig licht is, zoals in de avonden, of binnen, is het no even puzellen hoe je het beste je foto’s kunt schieten. Wel flitsen? Of toch niet? Wat bereik je met welke filters en is het nou echt belangrijk om rekening te houden met de ISO’s? Deel jouw tips en bevindingen op het gebied van foto’s maken met minder licht dan ideaal is.
 • Lomography Petzval Lens Tips: Ben jij een van die mazzelaars met een Petzval lens? Deel die Petzval tips met ons! We kunnen geen genoeg krijgen van de vele tips en de prachtige foto’s die deze magische lens voor elkaar weet te krijgen met behulp van jullie fantasie.
 • Russar+ Lens fotografie tips: Heb jij een van deze prachtige groothoeklenzen te pakken?! Deel je bevindingen en vooral je experimenten met ons!
 • Vernietigende filmtips: Nee, niet een simpele ‘zo steek je een rol in de fik’. We zijn op zoek naar die rare truukjes die je uit kunt halen met rollen film om vreemde effecten te krijgen. Zoals in de vaatwasser stoppen, filmsoepjes en chemische cocktails. Deel je recepten met ons!
 • Frankenstein’s toestel: Maskertje hier, modificatie daar, we doen allemaal wel eens iets met onze geliefde camera’s. Heb je wel eens een extreme modificatie geprobeerd? Zeg maar het fotografische equivalent van een vleeshaak in plaats van een oorbelletje… Laat ons je Frankenstein toestel zien en hoe je hem in elkaar hebt gezet.

Voeg een tipster toe
Lees de tipster richtlijnen

Reviews:

Cameras
Konstruktor F
Lomo LC-A+ Instant Camera
Lomo’Instant Camera
Spinner 360

Films
Lomography Cine400
Lomography LomoChrome Purple XR 100-400
Lomography Redscale Film

Services
Photo ontwikkel punten bij jou in de stad
Analoge afdrukken: waar laat jij dingen afdrukken? Of print je zelf?
Lomography workshops: welke heb jij gevolgd, wat zijn de resultaten en hoe tof was het

Accessories
New Russar+
New Petzval Lens
Lomo’Instant Lens Combo
Fuji Instax Share Smartphone Printer
Petzval Special Aperture Plates
Iblazr LED Flash

Voeg een review toe
Lees de review richtlijnen

Vaste gasten!

Wil jij een van onze vaste schrijvers worden? Dat lomt goed uit! Want we zijn op zoek naar schrijftalent die op vaste basis artikelen voor ons in elkaar draait! In ruil voor jouw schrijfwerk krijg je uiteraard van die kekke varkentjes jouw kant op gescharreld. Lees deze richtlijnen en neem snel contact met ons op!

Vergeet niet bij het indienen van je artikel “requested post” aan de tags toe te voegen. Zo zien wij sneller dat het om een verzoekje gaat en loop je geen piggies mis! En voor alle nieuwe lomografen die graag een stukje willen schrijven – check eerst hier de richtlijnen per rubriek. Dan weet je precies waar je op moet letten bij het insturen van een artikel.