Heb je al een account? Log in | Nieuw bij Lomography? Aanmelden | Lab | Huidige Site:

Verzoekjes voor oktober 2014

Bij het Lomography Magazine ben je verzekerd van een dikke groep lezers die jouw passie voor analoge fotografie delen! Tijd dus om jouw artikelen in te sturen en liefde en kennis te delen met andere lomografen! Naast een groot Nederlandstalig publiek spekken we ook je piggie spaarpot!

Foto van satomi

Verzoekjes hebben we in vele soorten en maten en uiteraard krijgen jullie daar iets voor terug. Naast onze dank kun je voor elk artikel dat op onze verlanglijst staat op maar liefst 15 Piggy punten rekenen per artikel dat je instuurt!

Puur ter herhaling: Gebruik voor je artikelen alleen foto’s die je zelf gemaakt hebt. Gebruik je foto’s van iemand anders, of vanaf een andere website? Zorg er dan voor dat je toestemming vraagt aan de originele eigenaar en vermeld je bronnen.

Nieuws

Heb je een Lomography camera, tas, shirt, button, lens of theekopje gespot in het wild? Geef die analoge wondertjes aan ons door via een email aan: tips@lomography.com. Jij krijgt de props voor elke tip waar we daadwerkelijk iets mee doen!

Analoge Lifestyle

 • Oktoberfest: Was jouw Oktoberfest episch dit jaar? Foto’s willen we zien! Hier met dat bier en braadworst album van je!
 • Analoog griezelen: Heeft jouw dorp, stad, straat of land een folkloristisch verhaal rondslingeren waarin witte wieven, monsters en geesten de hoofdrol spelen? Of is er een favoriete horrorfilm die jou heeft geinspireerd tot briljante foto’s? Laat zien die beelden en neem ons mee op griezeltoer.
 • Jouw herfstverhaal: September kende een paar supermooie dagen, een idieale nazomer eigenlijk en oktober levert nu al immens mooie plaatjes op. Daarom willen we van jou de schoonheid van de herfst zien. Van jouw herfstgevoel welteverstaan.
 • Analoog dagboek: Hoe ziet een dagje uit jouw leven er uit? Schiet een rolletje vol en vertel ons wat er zo bijzonder is aan jouw dag.
 • Grote gebeurtenissen: Of het nu een concert, filmpremiere, festival of voetbalwedstrijd is. Leg het vast en deel het met ons! Welke markante figuren trof je er aan, of ben je er zelf een?
 • Verse Film: We zijn altijd benieuwd wat jullie allemaal uitgespookt hebben en willen dan ook graag jullie allernieuwste foto’s zien. Kom maar door met die verse filmpjes!

Voeg een lifestyle artikel toe
Lees de lifestyle richtlijnen

Lomo Locaties

 • Op naar het Oktoberfest: Tja, je kan naar Duitsland afreizen voor een authentiek staaltje Oktoberfest. Maar misschien is dichter bij huis ook wel een optie? Hier en daar komen de Biergartens als krokusjes omhoog en wij willen weten welke lokale Oktoberfest viering jij een echte aanrader vind en waarom. Is het het bier? De chicks in guitige jurkjes of de muziek?
 • Spookachtige stekjes Iedere stad heeft zo zijn spooktastische plekken. In de ene stad is het een oud herenhuis dat al jaren leeg staat, in de ander de legende over een horde bokkenrijders. Wat is het spookverhaal uit de streek waar jij vandaan komt? En heb jij het lef om die plekken op te zoeken met je camera?
 • Kroeghangen: Op TV barst het er van; vaste hangplekken en bierlokalen. In Friends was het Central Perk en de vrienden van How I met your Mother hangen in MacLaren rond. Wat is jouw favoriete bar, club of kroeg? En waarom is juist die tent zo speciaal voor jou? Heb je je partner er leren kennen? Of is die ene barman die er al tigduizend jaar staat het hoogtepunt van de avond? Uiteraard willen we beeld hebben van jouw favoriete kroeg.
 • Lomography dagtripjes: Vorig jaar vroegen we jullie al naar de beste dagtrips in de grootste steden van de wereld. Dit jaar willen we graag zien welke andere plekken jullie aan te raden hebben. Wat MOETEN we gezien hebben als we in jouw stad of dorp zijn aanbeland?

Voeg een locatie toe
Lees de locatie richtlijnen

Tipster

 • Darkroom tips: Tja, oktober is toch wel dé griezelmaand bij uitstek. Dus daar hoort een avontuur in het donker bij! Deel jouw tips voor de donkere kamer met je mede lomografen!
 • Binnenpret tips: Als er weinig licht is, zoals in de avonden, of binnen, is het no even puzellen hoe je het beste je foto’s kunt schieten. Wel flitsen? Of toch niet? Wat bereik je met welke filters en is het nou echt belangrijk om rekening te houden met de ISO’s? Deel jouw tips en bevindingen op het gebied van foto’s maken met minder licht dan ideaal is.
 • Lomography Petzval Lens Tips: Ben jij een van die mazzelaars met een Petzval lens? Deel die Petzval tips met ons! We kunnen geen genoeg krijgen van de vele tips en de prachtige foto’s die deze magische lens voor elkaar weet te krijgen met behulp van jullie fantasie.
 • Russar+ Lens fotografie tips: Heb jij een van deze prachtige groothoeklenzen te pakken?! Deel je bevindingen en vooral je experimenten met ons!
 • Vernietigende filmtips: Nee, niet een simpele ‘zo steek je een rol in de fik’. We zijn op zoek naar die rare truukjes die je uit kunt halen met rollen film om vreemde effecten te krijgen. Zoals in de vaatwasser stoppen, filmsoepjes en chemische cocktails. Deel je recepten met ons!
 • Frankenstein’s toestel: Maskertje hier, modificatie daar, we doen allemaal wel eens iets met onze geliefde camera’s. Heb je wel eens een extreme modificatie geprobeerd? Zeg maar het fotografische equivalent van een vleeshaak in plaats van een oorbelletje… Laat ons je Frankenstein toestel zien en hoe je hem in elkaar hebt gezet.

Voeg een tipster toe
Lees de tipster richtlijnen

Reviews:

Cameras
Lomo LC-A+ Instant Camera
Konstruktor F
Horizon Kompakt
Lomokino
Belair X 6-12 City Slicker
Diana F+
Diana Mini

Film
Lomography LomoChrome Purple XR 100-400
Lomography Redscale XR 50200 35mm 3 Pack
Lomography Lady Grey B&W 400 35mm 3 Pack
Fuji Instax Wide Film Double Pack
Revolog Films‏

Accessoires
New Russar+
New Petzval Lens
Lomo’Instant Lens Combo
Iblazr LED Flash White
Obia Navy
Charlie Bag

Voeg een review toe
Lees de review richtlijnen

Vaste gasten!

Wil jij een van onze vaste schrijvers worden? Dat lomt goed uit! Want we zijn op zoek naar schrijftalent die op vaste basis artikelen voor ons in elkaar draait! In ruil voor jouw schrijfwerk krijg je uiteraard van die kekke varkentjes jouw kant op gescharreld. Lees deze richtlijnen en neem snel contact met ons op!

Vergeet niet bij het indienen van je artikel “requested post” aan de tags toe te voegen. Zo zien wij sneller dat het om een verzoekje gaat en loop je geen piggies mis! En voor alle nieuwe lomografen die graag een stukje willen schrijven – check eerst hier de richtlijnen per rubriek. Dan weet je precies waar je op moet letten bij het insturen van een artikel.