Heb je al een account? Log in | Nieuw bij Lomography? Aanmelden | Lab | Huidige Site:

Verzoekjes voor september 2014

Bij het Lomography Magazine ben je verzekerd van een dikke groep lezers die jouw passie voor analoge fotografie delen! Tijd dus om jouw artikelen in te sturen en liefde en kennis te delen met andere lomografen! Naast een groot Nederlandstalig publiek spekken we ook je piggie spaarpot!

Foto van sadiestoker

Verzoekjes hebben we in vele soorten en maten en uiteraard krijgen jullie daar iets voor terug. Naast onze dank kun je voor elk artikel dat op onze verlanglijst staat op maar liefst 15 Piggy punten rekenen per artikel dat je instuurt!

Puur ter herhaling: Gebruik voor je artikelen alleen foto’s die je zelf gemaakt hebt. Gebruik je foto’s van iemand anders, of vanaf een andere website? Zorg er dan voor dat je toestemming vraagt aan de originele eigenaar en vermeld je bronnen.

Nieuws

Heb je een Lomography camera, tas, shirt, button, lens of theekopje gespot in het wild? Geef die analoge wondertjes aan ons door via een email aan: tips@lomography.com. Jij krijgt de props voor elke tip waar we daadwerkelijk iets mee doen!

Analoge Lifestyle

 • Jouw herfstverhaal: Nog een paar dagen en de zomer is echt voorbij (sorry!). Het levert wel immens mooie plaatjes op en daarom willen we van jou de schoonheid van de herfst zien. Van jouw herfstgevoel welteverstaan.
 • Lomo Lookbook: Overal op de wereld barsten de fashion weeks los. Hoog tijd voor een Lomo Lookbook. Een wat?! Een Lookbook. Een combinatie van afbeeldingen die samen dé perfecte outfit maken volgens de laatste trends. Uiteraard met een analoog tintje.
 • Analoog dagboek: Na de zomer begint ‘het gewone leven’ voor veel mensen. School gaat van start, en kantoren openen hun deuren weer. Hoe ziet een dagje uit jouw leven er uit? Schiet een rolletje vol en vertel ons wat er zo bijzonder is aan jouw dag.
 • Grote gebeurtenissen: Of het nu een concert, filmpremiere, festival of voetbalwedstrijd is. Leg het vast en deel het met ons! Welke markante figuren trof je er aan, of ben je er zelf een?
 • Verse Film: We zijn altijd benieuwd wat jullie allemaal uitgespookt hebben en willen dan ook graag jullie allernieuwste foto’s zien. Kom maar door met die verse filmpjes!

Voeg een lifestyle artikel toe
Lees de lifestyle richtlijnen

Lomo Locaties

 • Modeminnaars: Heb jij een passie voor mode? Dan heb je ongetwijfeld ook favoriete locaties op mode en stijl gebied in een van deze iconische steden: Milan, New York, Tokyo, Paris, London, Madrid, Barcelona, Los Angeles, Rome, Sao Paulo, Berlin, Antwerp, Johannesberg, Hong Kong, en Sydney. Ooit in een van die velen geweest? Deel met ons je favoriete spots, de leukste winkels en de mooiste mode locaties.
 • Studiestek: Of je nog op school zit, of gewoon een dagje aan het kijken bent bij jouw oude school, dat maakt voor ons niet uit. Wat wel uit maakt is dat we jouw studiestek willen zien. Zet ze op de gevoelige plaat en vertel ons wat jouw studiestek zo speciaal maakt. Was het die ene docent sociologie? Of het fietsenhok?
 • Hollywood light: Is er bij jou in de stad wel eens een film opgenomen? Of een videoclip? Waar was dat? Zoek die plek op, neem je camera mee en schiet een rolletje vol. Nog leuker; speel de scene die zich er afspeelde na, zoals de gasten van Be Kind Rewind deden. Deel daarna je resultaten met ons!
 • Lomography dagtripjes: Vorig jaar vroegen we jullie al naar de beste dagtrips in de grootste steden van de wereld. Dit jaar willen we graag zien welke andere plekken jullie aan te raden hebben. Wat MOETEN we gezien hebben als we in jouw stad of dorp zijn aanbeland?

Voeg een locatie toe
Lees de locatie richtlijnen

Tipster

 • Fashion fotografie: We zien af en toe briljante foto’s voorbij komen die zo uit een glossy geknipt lijken te zijn, tijd om die foto’s met ons te delen en om je kennis en kunde te delen met je mede lomografen! Welke fashion tips & tricks kun jij ons leren?
 • Lomography Petzval Lens Tips: Ben jij een van die mazzelaars met een Petzval lens? Deel die Petzval tips met ons! We kunnen geen genoeg krijgen van de vele tips en de prachtige foto’s die deze magische lens voor elkaar weet te krijgen met behulp van jullie fantasie.
 • Russar+ Lens fotografie tips: Heb jij een van deze prachtige groothoeklenzen te pakken?! Deel je bevindingen en vooral je experimenten met ons!
 • Vernietigende filmtips: Nee, niet een simpele ‘zo steek je een rol in de fik’. We zijn op zoek naar die rare truukjes die je uit kunt halen met rollen film om vreemde effecten te krijgen. Zoals in de vaatwasser stoppen, filmsoepjes en chemische cocktails. Deel je recepten met ons!
 • Frankenstein’s toestel: Maskertje hier, modificatie daar, we doen allemaal wel eens iets met onze geliefde camera’s. Heb je wel eens een extreme modificatie geprobeerd? Zeg maar het fotografische equivalent van een vleeshaak in plaats van een oorbelletje… Laat ons je Frankenstein toestel zien en hoe je hem in elkaar hebt gezet.

Voeg een tipster toe
Lees de tipster richtlijnen

Reviews:

Cameras
Lomo LC-A+ Instant Camera
Konstruktor F
Spinner 360
Diana F+ Honeycomb
Belair X 6-12
Lubitel 166+
Fisheye Cameras

Film
Lomography LomoChrome Purple XR 100-400 35mm Pack of 15
LomoChrome Purple XR 100-400 120 Pack of 15
Lomography XPro Slide 200 120 3 pack
Agfa CT Precisa 35mm
Cinestill 800 35mm
Agfa CT Precisa 35mm
Revolog Films

Accessoires
New Russar+
New Petzval Lens
Konstruktor Accessory Kit
Petzval Special Aperture Plates
Iblazr LED Flash White
Belair Instant Back
Belairgon Lenzen
Fritz the Blitz 2.0
Experimental Lens Kit

Voeg een review toe
Lees de review richtlijnen

Vaste gasten!

Wil jij een van onze vaste schrijvers worden? Dat omt goed uit! Want we zijn op zoek naar schrijftalent die op vaste basis artikelen voor ons schrijft! In ruil voor jouw schrijfwerk krijg je uiteraard van die kekke varkentjes jouw kant op gescharreld. Lees deze richtlijnen en neem snel contact met ons op!

Vergeet niet bij het indienen van je artikel “requested post” aan de tags toe te voegen. Zo zien wij sneller dat het om een verzoekje gaat en loop je geen piggies mis! En voor alle nieuwe lomografen die graag een stukje willen schrijven – check eerst hier de richtlijnen per rubriek. Dan weet je precies waar je op moet letten bij het insturen van een artikel.