Heb je al een account? Log in | Nieuw bij Lomography? Aanmelden | Lab | Huidige Site:

Waarom hou jij van filmfotografie?

Een heel simpele vraag, die iedere analoge fotograaf wel eens te horen krijgt, maar waar iedereen een ander antwoord op geeft. Of je nu een beginnend of heel ervaren lomograaf bent, wij willen graag van jou horen waarom jij voor film kiest!

Voor elke scepticus en non-believer die zegt dat film dood is zijn er gelukkig wel een enkele analoge adepten die hun passie voor film vol vuur verdedigen. Er is al veel gezegd en geschreven over wat film precies zo aantrekkelijk maakt, en toch lijkt het alsof iedere nieuwe analoge bekeerling nog eens duizenden redenen extra heeft om voor film te vallen.

En dat maakt ons heel benieuwd – waarom hou JIJ zo van film? Wat is er zo spannend aan het schieten met oude camera’s? Wat maakt het wachten op je foto’s iedere keer weer de moeite waard? Waarom vind je die kleine onvolkomenheden zo leuk? Waarom blijf je kiezen voor film, tegen de stroom in?

Ook al heb je al honderd keer je liefde aan de film verklaard, het kan nooit kwaad dat nog een keer te doen! Dus vertel ons: waarom hou JIJ van film? Laat ons beneden in de comments sectie een berichtje, wij zijn benieuwd naar jullie reacties!

geschreven door plasticpopsicle en vertaald door sandravo

1 reactie

  1. lomo-ange

    lomo-ange

    Het is boeiend en het houd je bezig. Met digitale fotografie kan je zelf al kiezen of je de foto gaat bijhouden of niet en ben je nogal kieskeurig maar bij analoge fotografie kijk je niet naar de foto maar het beeld zelf en hoe speciaal het wel niet is. Het is iets speciaal dat nooit mag vergaan! :)

    10 maanden geleden · rapporteer als spam

Lees dit artikel in een andere taal

De originele versie van dit artikel is geschreven in: English. En het is vertaald in: Français & Deutsch.