Heb je al een account? Log in | Nieuw bij Lomography? Aanmelden | Lab | Huidige Site:

Wees niet bang je camera te bewegen!

Als je nadenkt over lange sluitertijden, is het meestal om in het donker te fotograferen. Waar zou een belichting van 8 seconden goed voor zijn? Misschien om 's avonds buiten te fotograferen? Dat is een mogelijkheid, maar volgens artiest Nicolas Ruel zijn er nog meer mogelijkheden!

Als je een foto maakt met een lange sluitertijd, is het verstandig om een statief te gebruiken om bewogen foto’s te voorkomen. Je zal waarschijnlijk wel balen als je camera per ongeluk beweegt. De Canadese fotograaf Nicolas Ruel gebruikt deze beweging juist om zijn foto’s een ander perspectief te geven!

Deze foto-serie heet 8 Secondes, en zijn gemaakt door de camera halverwege de 8 seconden-sluitertijd te bewegen. Door een verandering van perspectief, lijkt de foto een beetje op een dubbele belichting.

Ruel is onder andere naar Londen, New York en Parijs geweest voor zijn 8-seconden-project. Zijn favoriete plekken om te fotograferen zijn snelwegen, terminals en havens, dus vooral grote steden en oversteekplaatsen.

Over het algemeen worden abrupte en random bewegingen tijdens het fotograferen opgevat als een fout. Toch kunnen dit soort fouten ook gezien worden als iets goeds, omdat ze ons een ander perspectief laten zien. En dat is iets waar we als artiesten altijd naar moeten zoeken. Als lomografen doen we natuurlijk niet anders. Dus laten we op zoek gaan naar nieuwe perspectieven!

Informatie voor dit artikel komt van de website van Nicolas Ruel en Slash.

geschreven door heiwa en vertaald door desibel

Plaats als eerste een reactie

Lees dit artikel in een andere taal

De originele versie van dit artikel is geschreven in: English. En het is vertaald in: Spanish, 日本語, Deutsch, 中文(繁體版) & 中文(繁體版).