Heb je al een account? Log in | Nieuw bij Lomography? Aanmelden | Lab | Huidige Site:

Boris bij jou op bezoek - verlengd tot 23 januari!

Het eerste jaar van Boris de doorgeeflomo zit erop. Hoog tijd voor een nieuw avontuur! Niks BN'ers, art directors of hippe politici uit Den Haag, het is nu aan jullie. Wil jij twee weken op Boris passen en daarmee de populairste lomo camera aller tijden uitproberen? Meld je aan!

Het afgelopen jaar heeft Boris de DoorgeefLomo met 15 bijzondere individuen de meest uitbundige avonturen beleefd. Rapperbaas Willem de Bruin nam Boris bijvoorbeeld mee naar de boksschool van alle stoere mannen in Amsterdam. SP kamerlid Wouter Groot Koerkamp stelde Boris netjes voor aan Emiel Roemer en met de tekstballonnen-koning Kakhiel rookte Boris zijn eerste peukie.

Dit zijn alle avonturen van Boris in 2012 op een rij:

 1. Levensgenieter en menselijke sneeuwbal Omar Kbiri
 2. Nederlandse lomografe Pien van Dis
 3. Beeldgenie Lize Korpershoek a.k.a. Lizepietje
 4. Tekstwolkjes-master Kakhiel
 5. Copywriter Ilse Beekhof
 6. Rapper Willem de Bruin
 7. Band Bat Country
 8. Grafisch ontwerper Freshco
 9. DJ en producer Sotu the Traveller
 10. Beeldend kunstenaar Roxanne Dekker
 11. Ontwerper Patricia Hofstede
 12. Kunstenaar en museumdirecteur Aukje Dekker
 13. Architect en voormalig Rietveld Academie docent Paul van den Berg
 14. SP Beleidsmedewerker Wouter Groot Koerkamp
 15. Kunstacademie docent Rana Ghavami

Maar onze lievelingscamera gaat het in 2013 over een hele andere boeg gooien. De art directors, stoere illustrators en hippe rappers zijn passé. Hij wil op bezoek bij alle lomografen uit de Benelux community. Ja, je leest het goed. Hij wil bij jullie logeren! Of je nou in Haarlem, Breda, Antwerpen of Maastricht woont, dat maakt niet uit. Boris gaat kriskras door de hele Benelux reizen. Wil jij Boris de DoorgeefLomo voor twee weken op bezoek? Meld je dan nu aan en Boris zal bij jou op bezoek komen. Hij begint in Amsterdam, maar waar hij als eerste naartoe gaat???

Meld je aan – nu verlengd tot 23 januari!

Meld je aan door een reactie onderaan dit artikel te plaatsen. Geef daarin duidelijk aan waar je woont. Zorg ervoor dat je dit uiterlijk 23 januari doet. Op vrijdag 25 januari 2013 gaat Boris op lomography.nl zijn reisplan bekend maken en vertrekken! Sta je straks op die lijst, dan mag je Boris twee weken hebben. In die twee weken verwachten we dat je het volgende doet:

 1. Pas goed op Boris en verlies hem die twee weken niet uit het oog
 2. Kies je favoriete rolletje uit je koelkast en schiet hem vol met Boris. Denk ook aan de opdracht die je van je voorganger hebt gekregen.
 3. Word vriendjes met Boris via zijn LomoHome, volg hem op facebook + twitter en laat tijdens jouw ‘two weeks of fame’ de hele Benelux Lomography community weten dat jij Boris op bezoek hebt!
 4. Vul na de laatste foto de zogenaamde Departure Card van Boris in. Die heeft Boris in veelvoud bij zich.
 5. Stuur de ingevulde Departure Card samen met je volgeschoten rolletje per post naar Lomography op de Herengracht 298 in Amsterdam. Daar zal het rolletje op de kosten van Lomography worden ontwikkeld. Die foto’s en de departure card worden vervolgens omgetoverd tot een tof artikel.
 6. Verzin een opdracht voor de volgende lomograaf.
 7. Maak een afspraak met de volgende lomograaf die op Boris gaat passen – zie de routelijst – en zorg dat Boris netjes bij hem of haar terecht komt (mag per post, maar nóg leuker is om een analoge afspraak te maken).
 8. Maak die twee weken met Boris onvergetelijk!

Wat je allemaal kan doen met Boris de DoorgeefLomo? Nou, neem hem bijvoorbeeld mee naar je werk, naar je buurvrouw voor een kopje suiker, naar de plaatselijke discotheek voor een wilde avond stappen of verras je eerste date met het gezelschap van Boris tijdens een candle-light-dinnertje. Wat je ook gaat doen met Boris – het is helemaal aan jou. Spannend toch?

Dus meld je nu gauw aan en wacht af tot 25 januari. Dan maakt Boris bekend waar hij precies naartoe zal gaan!

Boris is natuurlijk heel stiekem gewoon een Lomo LC-A+, die wereldberoemd is geworden door zijn geweldige features: automatische belichting, uitgebreid ISO bereik en de mogelijkheid tot meervoudige en lange belichtingen. Wil jij ook je eigen Boris a.k.a. Lomo LC-A+? Bestel hem dan nu in de online shop!

geschreven door mrmaart

50 reacties

 1. krisriem

  krisriem

  Hallo, dit lijkt me heel leuk! Ik woon in Born, in Limburg.
  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 2. pieterdesaeger

  pieterdesaeger

  Hij mag hier ook altijd komen logeren! Ongetwijfeld leuke en mooie tijden... Ik woon in Brussel, België!
  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 3. jael

  jael

  Boris, ik sta te popelen! - Beuningen, Gelderland

  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 4. gerdii

  gerdii

  Booooris, het lijkt mij heel superleuk als je bij mij komt logeren in Tilburg & stukje van mijn dovenwereld gaat zien, net als bij Pien :-) Wie weet neem ik je wel mee naar het buitenland!
  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 5. sterestherster

  sterestherster

  Pick me, pick me, pick me..... ;). Boris, ik zal je geen moment uit het oog verliezen, zo mis je niets....je mag zelfs bij me in bed slapen! Ik woon in Rotterdam.
  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 6. erikweerts

  erikweerts

  Ha Boris, Utrecht in de house! Samen struinen door de binnenstad, van club naar kroeg en van park naar gracht. Als je durft mag je ook het Brabantse carnaval van dichtbij beleven. Gratis pilsjes voor jou Boris, liefde! Tot snel?
  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 7. heimarlou

  heimarlou

  Hoi Boris, ik wil je ook graag een bed aanbieden. En koekjes, gezelligheid en natuurlijk veel avontuur :) kom je bij me op bezoek? Ik woon in Brussel. Hopelijk tot binnenkort!
  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 8. riannebarger

  riannebarger

  Ik woon in Haarlem. Haarlem is op dit moment nogal koud maar ik heb een hele dikke jas met een binnenzak dus daar kan ik je altijd in doen! Ik neem je overal mee naartoe (wist je dat Haarlem een grote kerk heeft? En hele leuke mensen?). Ik ben ook heel leuk. Kus op je snor.
  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 9. mariskapeusen

  mariskapeusen

  Awesomeee! Boris come to Susteren (in Limburg) there are some cookies waiting for you! :DD
  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 10. soloveispunk

  soloveispunk

  Als Boris nou in de góeie twee weken komt, kan hij heerlijk mee naar misschien wel een hele andere plek in plaats van het saaie Berghem.. En alleen zal hij zich niet voelen tussen veertig vriendjes en vriendinnetjes! (:
  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 11. marije

  marije

  Ik wil Boris graag in Utrecht herenigen met zijn familie. Mega-Spoorloos-experience, te gek toch? En als ie dan een beetje bekomen is van alle emotie, gaan we lekker samen de stad onveilig maken.

  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 12. francine-suzanne

  francine-suzanne

  Het iljkt me heel leuk om Boris 2 weken lang overal mee naartoe te nemen. Ik woon in Den Haag maar breng een groot deel van m'n tijd door in Leiden voor m'n studie en bestuur!
  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 13. miniatuurmensje

  miniatuurmensje

  Oh jaa! ik ken Boris nog maar een paar dagen maar ik ben nu al super enthousiast! (uit het belgiche Limburg).

  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 14. zeewierkoekje

  zeewierkoekje

  Hij mag wel bij mij in Tilburg op visite komen :)

  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 15. bellslomography

  bellslomography

  Boris is van harte welkom bij mij in hartje Haarlem :) ik kijk ernaar uit om twee weken lang met hem op te trekken en met Boris alle mooie, grappige, gekke, spannende, moeilijke en leuke momenten vast te leggen, die we samen gedeeld hebben.

  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 16. fritssi

  fritssi

  Nadat Boris mij Amsterdam heeft laten zien wil ik hem graag laten kennismaken met Breda (:

  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 17. undiscovered

  undiscovered

  Ohhhh! PICK ME ME ME! Hij mag me na midden februari wel in Gent komen opzoeken, of als ie het liever wat landelijker heeft is Gruitrode ook wel een geschikt boerenhol, hoor!

  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 18. annabellebinnerts

  annabellebinnerts

  Hoi lieve Boris! Ik volg je al vanaf het begin en stiekem hoopte ik al dat deze kans zou komen! je bent helemaal welkom bij mij thuis in Loosdrecht en als je heel veel geluk hebt gaan we zelfs naar Londen toe, dan laat ik je Atlantis zijn en struinen we door Tate Modern. Of we blijven thuis en leren natuurkundeformules en tekenen vlinders. Foto's maken kan altijd en overal maar is nog leuker als het samen met een camera die Boris heet kan.
  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 19. wesco

  wesco

  Lijkt me heel leuk om met Boris kennis te maken tijdens een logeerpartijtje in Utrecht, en samen veel mooie fotomomenten uit mijn drukke leventje vast te leggen!

  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 20. epibrowser

  epibrowser

  Hey Boris! Zin om een reisje naar Groningen te maken? Je bent van harte welkom!
  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 21. sylviavanbruggen

  Lijkt me geweldig om met Boris de polder te verkennen en daarna lekker met de trein naar de volgende te reizen :)
  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 22. desplinter

  desplinter

  Hey, Graag zou ik Boris 2 weken in mijn handen houden, in die 2 weken zal ik heb België tonen, vooral mijn favoriete locaties Kortrijk, een innovatieve maar tergelijkertijd ook een rustieke stad en natuurlijk zal ik met hem ook naar Antwerpen trekken en daar vooral aan street fotography doen en de urban streets and places. Niet te vergeten de Lomography store in Antwerpen Grt Brian Desplinter
  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 23. reminator

  reminator

  He, Boris is ook zeker welkom in het wonderlijke zeeland. Als Boris op bezoek komt dan zal hij zien hoe het leven van een echte polder don eruit ziet. Ik woon in Oostburg, het middelpunt van west-zeeuws vlaanderen waar jongeren iedere dag de strijd aan gaan met de verveling in dit vergrijzende stukje Nederland.

  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 24. maaikel

  maaikel

  Een keertje in buut logeren is ook wel prettig natuurlijk. Dus voor een logeerpartij in Amsterdam ben je meer dan welkom. En in de koelkast liggen nog genoeg prachtrollen om je te voeden.

  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 25. playstoppause

  playstoppause

  boris is mijn beste vriend ook al weet hij dat zelf niet. Ik denk dat hij de wonderschonen wereld van Leiden met al zijn historie zeker kan waarderen. Boris ik wacht met smart op u

  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 26. buro55nl

  buro55nl

  Boris is natuurlijk ook van harte welkom in het mooie ARNHEM
  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 27. marijeaagje

  marijeaagje

  Ik denk dat Boris mijn avonturen geweldig gaat vinden! Samen kunnen we leuke dingen gaan doen :-) Hij gaat het vast geweldig in Zwolle vinden!
  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 28. eelke

  eelke

  Jaaaaa, ik zou het te gek vinden (en een hele eer!) om voor Boris te mogen zorgen die twee weken! Ik woon in Amsterdam :) Groetjes!
  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 29. crystalmind

  crystalmind

  Ik wil ook twee weken met Boris! :-) Ik heb nog heel weinig ervaring met lomography, omdat ik te weinig durf, maar als Boris me komt vergezellen in Maastricht weet ik zeker dat dat goed komt.
  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 30. kodak

  kodak

  Beste Boris, ik nodig je uit om een tijdje met me op te trekken. Aangezien je niet de oudste camera bent, en ik ook niet de oudste Lomograaf (13 jaar), hebben we nu al iets gemeen! In mijn huis in Amsterdam zul je lekker verwend worden, mijn koelkast is gevuld met lekkernijen speciaal voor jou, heb je zin in een vers rolletje Kodak Portra 160? Of ben je kieskeuriger? Voor jou dan maar de kaviaar van de film: Kodak EliteChrome EBX. En wie weet neem ik je wel mee naar Parijs! Ik hoop dat we elkaar snel ontmoeten! Groetjes Bram!
  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 31. filipdr

  filipdr

  Boris mag altijd bij mij op bezoek komen in Gent! ik laat hem de leukste plekjes zien van deze wondermooie stad!

  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 32. puzzlegayporn

  puzzlegayporn

  Boris lief poppedeintje, je bent van harte welkom in het boerendorpje 's-Gravenzande! Het is mijn een eer om met jou twee weken door te brengen! Ik kijk met vreugde uit naar je bezoek!
  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 33. amytphotography

  amytphotography

  Hey I live in The Hague! I would love Boris to visit me :) I am a photography student so I could show him around with my friends!
  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 34. leolensen

  leolensen

  Lijkt me gaaf, "even" alle coole plekjes in de kop van Noord-holland af met Boris!

  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 35. evi_vanderkant

  evi_vanderkant

  Wat een super leuk idee!
  Hij is welkom in Vlierden Noord-Brabant.
  Groetjes Evi

  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 36. pfvandenbroek

  pfvandenbroek

  Lieve Boris, kom je bij mij in Breda logeren? Wel op de bank! Maar dat is heel gezellig met de katten Wopper, Pinky en Sypke. Ik laat je graag het Brabantse leven zien; van de beruchte lange nachten tot de gezellige bakskes koffie bij oma. X

  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 37. krabochove

  krabochove

  Hey Boris, bij mij mag je altijd langs komen, in Arnhem is er altijd wat leuks te doen. Er is heel veel jong talent/ondernemers hier die allemaal leuke eventjes organiseren. Kom maar mee en ik neem je overal mee in Arnhem. Groetjes, Kenneth van Bochove
  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 38. jwlb

  jwlb

  Hoi Boris! Waarom kom je niet langs in Dordrecht? Ik reis vaak naar Rotterdam, Gouda en ook nog een paar keer naar de tattooshop in Breda (in feb en mar). Misschien ook wel wat voor jou? Het is best hip om je favoriete camera te laten tattooeren tegenwoordig!
  Voor de rest weet ik echt nog niet wat ik ga doen dit jaar dus de rest blijft een verrassing :)

  Doei! Jeroen

  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 39. renate_utrecht

  renate_utrecht

  Boris is van harte welkom hier in Utrecht! Als hij op het juiste moment langs komt ligt er een mooi concert, toffe stapavond of een gezellige avond met vrienden in het verschiet. Ook een wandeling door de stad, in het bos of langs de Maarsseveense plassen behoort tot de mogelijkheden. Tot slot kan hij van mijn kookkunsten genieten! Het worden ongetwijfeld een gezellige twee weken.
  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 40. pretletterp

  pretletterp

  Kom maar logeren! Ik heb nét de zijkamer helemaal opnieuw ingericht dus je kan lekker in een vers bedje enzo. Samen kunnen we dan lekker elke ochtend naar mijn werk (ik heb een trampoline op kantoor!) en in de avonden trekken we Amsterdam in. De ene keer een filmpje en de andere keer lekker struinen door de stad. Oh, en ik kan ook nog wel een weekendje met je naar Rotterdam, daar woont mijn vriend, die kan ook erg goed met camera's!

  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 41. menthaal

  menthaal

  Boris mag ook heel gezellig bij mij en mijn katjes komen logeren. En dan gaat hij ook mee in de trein van Gouda naar Rotterdam én Eindhoven reizen, waarbij hij uiteraard bij het raam mag zitten! Mee naar mijn werk en met mijn collega's spelen, de pub, Grieks eten, samen stappen, ja, dat wordt gezellig!!!
  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 42. pavlov

  pavlov

  Ja leuk! Ik woon in Leiden en Den Haag (lang verhaal). Ben docent Toegepaste Psychologie en ben veel op pad. Kom veel interessante dingen en locaties tegen zo!
  Ik heb ervaring met Lomography. Mijn favo camera is op dit moment de Zenit 412Ls.

  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 43. liset

  liset

  Boris, je bent van harte welkom in Utrecht! Net als jij kom ik uit Amsterdam en dit lijkt me een mooi moment om samen te stad te verkennen. Mijn vriend organiseert de tofste feestjes hier dus je krijgt een mooi kiekje in het Utrechtse nachtleven (wie weet mag je mee backstage...) Verder neem ik je mee met onze culturele uitstapjes en mag je van onze kookkunsten genieten! Ik denk dat je het onwijs gezellig met ons gaat hebben!
  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 44. jean-paul-goethals

  jean-paul-goethals

  Beste Boris, je mag ook es een keer naar Belgié Oost vlaanderen te zelzate komen op werkvakantie, om kennis te maken met vele andere analoge vriendjes die hier bij me wonen, ik neem je mee naar de leukste plekjes !!!
  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 45. sensa

  sensa

  Als Boris zin heeft in wat Brabanste gezelligheid, dan is hij bij mij van harte welkom! Ik ben zelf nieuw in de Lomo-wereld en misschien kan Boris mijn leermeester worden. Als tegendienst kan ik hem eens meenemen naar mijn Bouwkunde tempel op Avans Hogeschool te Tilburg. Eens een avondje pokeren met mijn gezellige huisgenoten. Of samen met mijn vriendin op pad naar een willekeurige stad die we bezoeken. Als hij ook nog een voorliefde voor het maritieme heeft kan hij mij ook eens vergezellen als ik mijn ouders in een Zeeuws kustplaatsje bezoek. Zo zie je wel Boris, bij mij ben je in goede handen en ik denk dat we een hoop mooie avonturen kunnen beleven samen! Groetjes van Sander uit Tilburg!
  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 46. desibel

  desibel

  Hoi Boris, ik heb al eens naar je zitten lonken, maar toen zag je me niet staan. Ik wil je graag 2 weken voor mij alleen, alleen voor jou laat ik al mijn andere camera's liggen. Dan gaan we op pad Boris, laat ik je kennismaken met mijn katjes en de mooiste plekjes van Amsterdam!

  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 47. justmeanxx

  Hoi Boris!!! het lijkt me echt heeel leuk om jou op visite te hebben! ik houd ontsettend van fotografie en ik doe het bijna 24/7 . Castricum , het dorp waar ik woon, kan wel wat Boris-Awesomeness gebruiken, ik zal je echt overal mee naartoe nemen. beloofd. naar school ( hoe saai de natuurkunde les ook mag zijn) naar mijn vriendinnen, naar de winkels en elk mooi hoekje van Castricum. Ik hoop erg dat je hier heen komt jij lieve camera. love elise
  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 48. yolien

  yolien

  Boris, je mag ook altijd eens langskomen in Antwerpen!
  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 49. mrmaart

  mrmaart

  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam
 50. playstoppause

  playstoppause

  yaaaaaaaaataaaaaaaaaaaaa(L)!!!super veel zin heb een van de meest specatucailre jaargetijden so im all up for it!

  ongeveer 2 jaar geleden · rapporteer als spam

Lees dit artikel in een andere taal

Het originele artikel is geschreven in: Nederlands. En het is vertaald in: English.