Heb je al een account? Log in | Nieuw bij Lomography? Aanmelden | Lab | Huidige Site:

Boris en Rana: een eerste liefde

Rana heeft een uitdagende week gehad - haar opdracht was om maar liefst 36 x eerste liefde vast te leggen met Boris de DoorgeefLomo! Is Boris een echte Valentijn? Dat lees je hier.

Bij wie is Boris nou weer beland en hoe ziet haar leven eruit?
Ik ben Rana Ghavami, ik ben recent afgestudeerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Nu geef ik les op de Kunstacademie, bij de Product Design afdeling. Daarnaast werk ik voor het tijdschrift Morf. Mijn dagelijks leven? Chaos, toeval en toch gestructueerd!

Hoe is Boris bij jou terechtgekomen en wat was de opdracht die je kreeg?
Paul van den Berg heeft me echt een onmogelijke opdracht gegeven: 36 x eerste liefde. Maar dat zal ik hem nog wel betaald zetten.

Ben je bekend met Lomography of is dit helemaal nieuw voor je?
Ik weet natuurlijk wat analoge fotografie is, maar de hele Lomography beweging is voor mij compleet nieuw. Ik was ook nog nooit in de Lomography Gallery Store Amsterdam geweest, en dat is vlakbij Paul!

Hoe vond je het om Boris op bezoek te hebben?
Eerlijk gezegd vond ik het een opgave. Ik realiseer me dat ik totaal niet met mijn directe omgeving bezig ben, tenminste niet zoals een fotograaf dat doet. Het vastleggen van je bevindingen en ervaringen is echt een opgave. Het was dus zeker een uitdaging.

Op welke manier is Boris onderdeel geworden van jouw leven de afgelopen week?
Boris is overal met mij mee naar toe geweest, maar ik heb niet altijd behoefte gehad om hem actief in te zetten. Mijn eerste mentor op de Gerrit Rietveld Academie heeft me een keer verteld hoe moeilijk het is om ‘saai’ te zijn. Dat heb ik me ook nu pas heel goed gerealiseerd: “I wish I was boring. Bored enough, to invent.”

Wat vond je leuk om met Boris vast te leggen?
Ik heb niet echt speciale plekken waar ik perse een foto had willen schieten, juist de normale gang van zaken in het leven zijn interessant om vast te leggen.

Wat is de opdracht voor de volgende host van Boris?
De opdracht voor de volgende is: craftmanship.

Bekijk hier alle foto’s die Rana met Boris heeft geschoten. Elke drie weken lees je in ons magazine uitgebreid verslag met foto’s van Boris zijn ervaringen bij diverse mensen. Ben je ongeduldig en kan je hier niet op wachten? Word dan snel vriendjes met Boris op Facebook of volg hem op Twitter.

De avonturen van Boris op een rij:

 1. Levensgenieter en menselijke sneeuwbal Omar Kbiri
 2. Nederlandse lomografe Pien van Dis
 3. Beeldgenie Lize Korpershoek a.k.a. Lizepietje
 4. Tekstwolkjes-master Kakhiel
 5. Copywriter Ilse Beekhof
 6. Rapper Willem de Bruin
 7. Band Bat Country
 8. Grafisch ontwerper Freshco
 9. DJ en producer Sotu the Traveller
 10. Beeldend kunstenaar Roxanne Dekker
 11. Ontwerper Patricia Hofstede
 12. Kunstenaar en museumdirecteur Aukje Dekker
 13. Architect en voormalig Rietveld Academie docent Paul van den Berg
 14. SP Beleidsmedewerker Wouter Groot Koerkamp

Boris is natuurlijk heel stiekem gewoon een Lomo LC-A+, die wereldberoemd is geworden door zijn geweldige features: automatische belichting, uitgebreid ISO bereik en de mogelijkheid tot meervoudige en lange belichtingen. Wil jij ook je eigen Boris a.k.a. Lomo LC-A+? Bestel hem dan nu in de online shop!

geschreven door anna-lomo

Plaats als eerste een reactie

Lees dit artikel in een andere taal

Het originele artikel is geschreven in: Nederlands. En het is vertaald in: English.